Sosyal Medya

Güncel

Vali Şahin: Kar yağdığında kararımın etkilenmemesi için Twitter'a bakmıyorum

Ankara Valisi Vasip Şahin, havanın karlı olduğu günler kararının etkilenmemesi için Twitter'a bakmadığını söyledi. Şahin, kar konusunda kendisiyle ilgili yapılan paylaşımları eğlenceli bulduğunu da ifade etti.



Yaklaşık 3.5 ay önce Ä°stanbul Valisi iken Ankara Valisi olarak görevlendirilen Vasip Åžahin, Sabah gazetesinden Aykut Gören'e konuÅŸtu.
 
Sosyal medyada kendisiyle ilgili yapılan eÄŸlenceli paylaşımları gördüÄŸünü söyleyen Ankara Valisi Vasip Åžahin, "Özellikle kar yaÄŸdığında Twitter'a bakmıyorum. Çünkü kararımı etkilemesin diye. Ama daha sonraları önüme geliyor peyderpey. Tabi bu çocuklarımızın hem espri gücünü hem de samimiyetlerini gösteriyor. Benim için de tabii onlar oldukça eÄŸlendirici oluyor" görüÅŸünü dile getirdi.
 
'ANKARA'NIN KENDÄ°NE ÖZGÜ SORUNLARI VAR'
 
Åžahin, yeni ÅŸehri Ankara ile ilgili olarak "Tabii Ä°stanbul daha yoÄŸun bir ÅŸehirdi. Nüfusu itibariyle, sorunları itibariyle… Ä°stanbul, Ankara'nın 3 katı belki de 4 katı nüfus hareketliliÄŸi itibariyle büyük bir ÅŸehir. Ama bu nüfusun yerleÅŸtiÄŸi, hizmet aldığı, dinlediÄŸi mekan olarak baktığınızda da belki Ankara'nın coÄŸrafyasının 5'te biri, 6'da birine yerleÅŸmiÅŸ, sıkışmış bir ÅŸehir" dedi.     
 
"Dolayısıyla Ä°stanbul'da yaÅŸanan birçok sorun Ankara'da yok. Ama Ankara'nın da kendine özgü özel sorunları var. Ankara aynı zamanda taÅŸrası olan bir ÅŸehir… Bir Evren ilçesi, Nallıhan ilçesi ve bunlara baÄŸlı olarak ÅŸimdi mahalle diyoruz ama hala kültürel olarak, yaÅŸayış olarak ve köy olarak hayatına devam eden yerleÅŸim yerlerimiz var" ifadesini kullanan Åžahin, ÅŸöyle devam etti:
 
 
- Dolayısıyla Ä°stanbul'da yaÅŸamadığımız sorun ve ihtiyaçlar karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla idare edilen yerin büyüÄŸü, küçüÄŸü olmaz. Sorunların büyüÄŸü, küçüÄŸü olmaz. Neticede biz bulunduÄŸumuz noktada o sorunları olabildiÄŸince azaltmaya, çözmeye odaklanmak durumundayız. Ä°stanbul tabii ki büyük bir metropol, dünya kenti, medeniyetimizin önemli merkezlerinden birisi ama Ankara'da baÅŸkentimiz. Cumhuriyetin kurulduÄŸu, ÅŸekillendiÄŸi ve geliÅŸtirildiÄŸi bir ÅŸehir… Türkiye'nin yönetildiÄŸi bir ÅŸehir olması hasebiyle kendi özgü hem avantajları olan hem de buna baÄŸlı yönetimsel anlamda sıkıntı ve sorunların yaÅŸandığı bir ÅŸehir. Dolayısıyla hem güzellikler hem sıkıntılar hepsi bir arada zaten… Bunlar bir arada olmasa, sıkıntı olmasa bizimde burada varlığımızın bir anlamı olmaz. Dolayısıyla Ankara'ya da aynı ÅŸevk ve heyecanla hizmet etmeye devam edeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.