Sosyal Medya

Güncel

Donald Trump ABD Kongresi'ne giren ilk başörtülü üyeyi hedef aldı: İstifa et

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde anti-semitizm tartışmalarıyla gündeme gelen Müslüman Kongre üyesi Ilhan Omar'ın Kongre'den ya da görev yaptığı komiteden istifa etmesi gerektiğini bildirdi.



ABD BaÅŸkanı Trump, Beyaz Saray'daki kabine toplantısında basın mensuplarına gündemi deÄŸerlendirdi.
 
Amerikan kamuoyunda son günlerde "anti-semitizm" tartışmalarıyla gündeme gelen Müslüman Kongre üyesi Omar hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Trump, istifa çaÄŸrısı yaptı.
 
"GÖREVÄ°NDEN Ä°STÄ°FA ETMELÄ°DÄ°R"
 
Trump, "Bence kendisi ya Kongre'den ya da kesinlikle Temsilciler Meclisi Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi'ndeki görevinden istifa etmelidir. Anti-semitizmin ABD Kongresi'nde yeri yok. Kongre üyesi Omar'ın özrü de yeterli deÄŸildi." deÄŸerlendirmesini yaptı.
 
Trump konuyla ilgili dün yaptığı açıklamasında da "Bence o (Ilhan Omar) kendisinden utanmalı. Berbat bir açıklamaydı ve özrün de yeterli olduÄŸunu düÅŸünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.
 
Kongreye giren ilk baÅŸörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan Omar, hakkındaki anti-semitizm suçlamalarına karşılık Twitter'dan dün açıklama yapmıştı. Amerikalı Yahudilerden özür dileyen Omar, Ä°srail'in ABD'deki lobicilik faaliyetlerinin göz ardı edilmemesi uyarısında bulunmuÅŸtu.
 
Anti-semitizmin gerçek olduÄŸunu belirterek, bunu kendisine öÄŸreten Yahudi arkadaÅŸlarına teÅŸekkür eden Omar, "Amacım Yahudi seçmenlerimi ve Amerikalı Yahudileri kırmak deÄŸildi. KimliÄŸim üzerinden bana saldıranlardan da beklediÄŸim gibi her zaman geri adım atmaya ve eleÅŸtiri yoluyla düÅŸünmeye istekli olmalıyız. Bu sebeple net bir ÅŸekilde özür dilerim." ifadesini kullanmıştı.
 
Omar ayrıca, "Amerikan Ä°srail Halkla Ä°liÅŸkiler Komitesi (AIPAC), Ulusal Tüfek DerneÄŸi (NRA) veya fosil yakıt endüstri lobilerinin siyasetimizdeki problemli rolünü vurgulamaya devam edeceÄŸim. Çok uzun zamandır devam eden bu konuyu dikkate almalıyız." açıklamasını yapmıştı.
 
"DUVAR ANLAŞMASINDAN MUTLU DEĞİLİM"
 
Öte yandan Trump, kabine toplantısında Meksika sınırına yapılmasını istediÄŸi duvarla ilgili de deÄŸerlendirmeler yaptı.
 
Dün ABD Kongre üyeleri arasında varılan prensip anlaÅŸması hakkındaki görüÅŸü sorulan Trump, "Bu anlaÅŸmadan pek mutlu olduÄŸumu söyleyemem. Elbette bir kez daha hükümetin kapanmasını istemiyoruz fakat anlaÅŸma beni heyecanlandırmadı." dedi.
 
ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat üyelerin ABD hükümetinin ikinci kez kapanmaması için sınır güvenliÄŸi konusunda dün "prensipte" anlaÅŸmaya vardığı belirtilmiÅŸti.
 
Trump'ın, ABD-Meksika sınırına 5,7 milyar dolar bütçe gerektiren bir duvar örülmesini istemesi, Kongre'deki Demokratların da buna izin vermemesi üzerine ABD federal hükümeti 35 günlüÄŸüne kapanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.