Sosyal Medya

Güncel

Fransa'da 1796 sarı yelekli hapis cezasına çarptırıldı

Fransa Başbakanı Philippe, sarı yeleklilerin eylemlerinde çıkan olaylar nedeniyle bin 796 kişinin hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.



Fransa BaÅŸbakanı Edouard Philippe, sarı yeleklilerin eylemlerinde çıkan olaylar nedeniylebin 796 kiÅŸinin hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Philippe, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, gösterilerdeki ÅŸiddet olaylarını ve kamu binalarına yapılan saldırıları kınadı.

Sarı yeleklilerin eylemleri baÅŸladığından bu yana çıkan olaylar sebebiyle bin 796 kiÅŸiye hapis cezası verildiÄŸini ve bin 422 kiÅŸinin duruÅŸmasının henüz yapılmadığını belirten Philippe, gösterilerde ÅŸiddet olayları çıkardıkları gerekçesiyle 18 kiÅŸi hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığını ifade etti.

Bu arada aşırı saÄŸcı eski Ulusal Birlik Partisi BaÅŸkan Yardımcısı Floriant Philippot, Avrupa Parlamentosu'nda sarı yeleklilerin gösterilerinde polisin kullandığı biber gazı nedeniyle gözünü kaybeden kiÅŸilerle dayanışma için sarı yelek giydi ve saÄŸ gözünü eliyle kapattı. Philippot, eylemlerde gözünü kaybedenlerin isimlerini okudu.

PROTESTOLAR

Akaryakıt zamlarına tepki olarak 17 Kasım 2018'de baÅŸlayan ancak daha sonra CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron yönetimine karşıtlığa dönüÅŸen eylemler, ülkede son yılların en ÅŸiddetli protestosu haline geldi.

Gösterilerde 11 kiÅŸi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kiÅŸi yaralandı, 6 binden fazla kiÅŸi gözaltına alındı.
 

Protestolarda polisle eylemciler zaman zaman çatışmış, kamu kurumlarına saldırılar düzenlenmiÅŸ, maÄŸazalar yaÄŸmalanmış, araçlar ve çöp bidonları yakılmış, polis eylemcilere sert müdahalede bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.