Sosyal Medya

Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor

İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yağmur ve sağanak, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına bekleniyor.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan duyuruya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Ä°stanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü saÄŸanak yağışlı, diÄŸer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceÄŸi tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına ÅŸeklinde (50-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Ä°ç ve doÄŸu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile buzlanma ve don öngörülüyor.
 
Ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, aÄŸaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doÄŸal gaz kaynaklı zehirlenmeler, kıyı kesimlerde hortum oluÅŸma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.