Sosyal Medya

Mısır eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baradey'den Sisi cuntasına Mursi tepkisi

Mısır eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey, resmi Twitter hesabından "Mahkuma uygulanan ziyaret engeli, hapsin kendisi kadar ağırdır" ifadelerini yazan bir twitter kullanıcısının eleştirisini retweetledi.



Aynı retweette "Esir BaÅŸkan" olarak nitelenen eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin en son Eylül 2018'te ziyaret edildiÄŸi, oÄŸlu Üsame Mursi'nin ise Eylül 2017'den bu yana ziyaretine izin verilmediÄŸi aktarıldı.

Yeni realitemiz insanlık dışı olmak mı?

Baradey, hapisanelerde mahkumlara ziyaret engelinin tüm ahlak ve deÄŸerlere aykırı ve iÄŸrenç olduÄŸunu belirterek "Yeni realitemiz insanlık dışı olmak mı?" ÅŸeklinde deÄŸerlendirmede bulundu.

Baradey, Ala Abdulfettah, Ahmed Duma, Åžadi el-Gazali ve Masum Merzuk gibi hapisteki muhaliflerin de ziyaretine engel olunduÄŸuna dikkati çekti.

Yine bugün sosyal paylaşım sitesinde yazan Mursi'nin oÄŸlu Ahmed Mursi, hapisteki kardeÅŸi için "Üsame'yi 17 aydır ziyaret edemedik Allahım, kurtuluÅŸ senin katındandır" ÅŸeklinde açıklama yaptı.

Benzeri bir eleÅŸtiriyi sosyal paylaşım sitesinde yapan 2012 seçimlerinde cumhurbaÅŸkanlığına aday olan Avukat Halid Ali "Abdulfettah, Duma ve Merzuk'un aileleri paylaşımlarında ziyaret engelini ÅŸikayet ediyor" aktarımında bulundu.

Mısır hapisaneleri tüzüÄŸüne göre her bir mahkum için ayda bir kez ziyaret imkanı tanındığı kaydedilirken, hükümet kanadı Ä°çiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlı Hapisaneler Ä°daresinin tüm mahkumların insan haklarına göre muameleye tabi tutulduÄŸu dile getiriyor. (AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.