Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü Kemal Öksüz bugün hakim karşısına çıkıyor

ABD Kongresi'ne yalan beyanda bulunan ve suçunu kabul eden FETÖ üyesi Kemal Öksüz, bugün Washington'da hakim karşısına çıkacak. Hazırlanan iddianamede, Öksüz'e maddi vakıaları tahrif ve örtbas etmek, Kongreye yalan ifade vermek dahil 5 suçlama yöneltiliyor.



ABD Kongresi'ne yalan beyanda bulunarak suç iÅŸleyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Kemal Öksüz, bugün hakim karşısına çıkacak.
 
ABD Adalet Bakanlığı tarafından hakkında iddianame hazırlanan ve geçen yılın aÄŸustos ayında Ermenistan'da tutuklanan FETÖ'cü Öksüz hakkındaki yargı süreci baÅŸlıyor. BaÅŸkent Washington'da görülecek davada Öksüz, 2013'te bazı ABD Kongresi üyelerinin Azerbaycan'a yaptığı bir gezinin finansmanıyla ilgili Kongre etik kurallarını ihlal etmek ve yasaları çiÄŸnemekle yargılanıyor.
 
Ermenistan'da tutuklandıktan sonra ABD'ye iade edilen Öksüz, geçen yılın aralık ayında hakim karşısındaki ilk ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmiÅŸti.
 
50 bin dolar kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Öksüz'ün ilk duruÅŸmasında ortaya çıkacak tablonun, kendisinin alacağı cezayı önemli ölçüde ÅŸekillendireceÄŸi belirtiliyor.
 
GEZÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ° PARA KAYNAKLARINI SAKLADI
 
Adalet Bakanlığı, 2013'te bazı ABD Kongresi üyelerinin Azerbaycan'a yaptığı bir gezinin finansmanıyla ilgili yasaların ihlal edilmesinden Öksüz'ü sorumlu tutmuÅŸtu.
 
Bakanlık, Ermenistan'dan ABD'ye iade edildikten sonra Öksüz'ün, Kongre heyetinin Azerbaycan'a yaptığı gezi ödeneÄŸinin kaynağını sakladığını ve Kongre Etik Komitesine konuya iliÅŸkin yalan ifade verdiÄŸini ilk sorgusunda kabul ettiÄŸini belirtmiÅŸti.
 
Ayrıca Bakanlık, gezi masraflarının Azerbaycan'ın resmi petrol ÅŸirketi SOCAR tarafından finanse edilmesine raÄŸmen, Öksüz'ün dış kaynaklardan herhangi bir para alınmadığına yönelik kasten yalan söylediÄŸine dikkat çekmiÅŸti.
 
Teksas'taki FETÖ yapılanmasına ait Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyinin eski baÅŸkanı olan Öksüz, ABD tarafından yapılan suçlamalar ve iade talebi neticesinde Erivan'da 2018 AÄŸustos'unda yakalanmıştı.
 
ÖKSÜZ HAKKINDA Ä°DDÄ°ANAME
 
ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesinin, kamuoyunun aydınlatılması amacıyla dosyaladığı belgelerde Öksüz hakkında yalan ifade vermek, Kongre üyelerinin gezi masraflarını karşılamak için Azerbaycan hükümetinin kontrolündeki bir petrol ÅŸirketinden aktarılan parayı kullanmak suçlamalarına yer verilmiÅŸti.
 
Öksüz hakkında hazırlanan iddianamede, Öksüz'e maddi vakıaları tahrif ve örtbas etmek, Kongreye yalan ifade vermek dahil 5 suçlama yöneltilmiÅŸti.
 
Etik Komitesi, 2015'te geziye katılan 10 Kongre üyesi ve 30'dan fazla yardımcının, Kongre kurallarını "bilerek ihlal ettiÄŸine" iliÅŸkin kanıt bulunmadığına karar vermiÅŸti.
 
ABD'de kar amacı gütmeyen kuruluÅŸlar, Kongre üyelerine yönelik eÄŸitim gezilerine sponsor olabiliyor ancak gezi masraflarının kaynağının doÄŸru olarak belgelendirilmesi gerekiyor.  Türkiye'de Emniyet Genel MüdürlüÄŸü, Öksüz'ün ABD'nin yakalama emrine istinaden Ermenistan'da yakalandığına iliÅŸkin basında yer alan haberler üzerine Ermenistan Ä°nterpol biriminden bilgi talep edildiÄŸi ve konunun takip edildiÄŸi açıklamasını yapmıştı.
 
ÖKSÜZ'ÜN 1,7 MÄ°LYON DOLARLIK  EVÄ°
 
Türkiye'de 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesi veya sonrasında ABD'ye kaçan FETÖ üyelerinin ülkedeki lüks yaÅŸamları, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından görüntülenmiÅŸti.
 
Türkiye karşıtı çıkışlarıyla tanınan Amerikalı senatörlerle de yakın iliÅŸkisi bulunana Öksüz de örgütün ülkede uzun süredir yaÅŸayan isimleri arasında yer alıyordu. AA, Öksüz'ün Virginia eyaletinin Arlington kentinde piyasa deÄŸeri yaklaşık 1,7 milyon dolar olan müstakil evinin görüntülerini paylaÅŸmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.