Sosyal Medya

Güncel

Türkiye hakkındaki o tweet'ten sonra Trump Bolton'a ne dedi?

Serdar Turgut- Habertürk



Bugün tek bir adamın John Bolton’un ruh halini çözümlemeye çalışacağım. "Tek bir adamın ruh halinden bize ne, bize yönetimin kararlarını anlat" diye düÅŸündüÄŸünüzü duyuyor gibiyim ÅŸu anda bunu okuduÄŸunuzda.

Ancak çözümlemeye çalışacağımız o ruh hali BaÅŸkan Trump’ın ÅŸu anda tüm dış politika kararlarının yönünü belirleyen ulusal güvenlik danışmanına ait olunca o zaman iÅŸin rengi deÄŸiÅŸiyor. Çözümleme daha önemli ve hatta bizim ulusal güvenliÄŸimizi de ilgilendirir bir hal alabiliyor.

ORTAM ANALÄ°ZÄ°

Ben Washington’da randevularıma giderken eÄŸer bir yemekte buluÅŸmuyorsak ve kaynağın odasına gidiyorsam, odaya ilk girdiÄŸimde duvarlarında nasıl fotoÄŸraflar olduÄŸuna ve masanın üzerinde özel sembolik deÄŸeri olan eÅŸyalara dikkat ederim. Bu detaylar biraz sonra bana bazı ÅŸeyler anlatacak ve büyük ihtimalle yalan da söylemeye çalışacak kiÅŸinin ruh hali hakkında ipuçlarını verir.

Ben John Bolton’u makam odası ortamında hiç görmedim. Ama bunu görmüÅŸ olan gazeteci arkadaÅŸlarım var. Gözlem güçlerine güvendiÄŸim, saÄŸlam karakterli gazeteciler bunlar. Onların bana anlattıklarından ve yazdıklarından çıkardığım kadarıyla önümüze ÅŸöyle bir John Bolton ruh hali ortaya çıkıyor:

YAZININ TAMAMINI OKUMAK Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.