Sosyal Medya

Güncel

Mevlüt Uysal: AKM, İstanbul'a yakışır bir eser olacak

Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden inşası için temel atma töreni düzenlendi.



Taksim'deki törene CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı ve AK Parti Ä°BB BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım, Ä°BB BaÅŸkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye BaÅŸkan Adayı Mevlüt Uysal da katıldı. Uysal, “AKM, Ä°stanbul'un önemli simgelerinden biri. Temel atma törenini gerçekleÅŸtireceÄŸimiz proje ile AKM; Ä°stanbul'a, ismine yakışır bir eser olacaktır” dedi.

Ä°stanbul ve Taksim Meydanı'nın simgelerinden olan Atatürk Kültür Merkezi yeniden inÅŸa ediliyor. 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje için Taksim'de temel atma töreni düzenlendi. Törene; CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı ve AK Parti Ä°BB BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, milletvekilleri, aralarında Sibel Can, Orhan Gencebay, Zafer Algöz, Volkan Severcan gibi ünlü isimlerin de yer aldığı sanatçılar da katıldı.

UYSAL: “AKM, Ä°STANBUL'UN ÖNEMLÄ° SÄ°MGELERÄ°NDEN BÄ°RÄ°”
Yapımına baÅŸlanan AKM projesinin Ä°stanbul'a yakışır bir eser olacağını söyleyen Uysal, “AKM, Ä°stanbul'un önemli simgelerinden biri. Temel atma törenini gerçekleÅŸtireceÄŸimiz proje ile AKM; Ä°stanbul'a, ismine yakışır bir eser olacaktır. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın 1994'ten bu yana kültür sanat alanında yaptığı hizmetlerin yanı sıra Ä°stanbul'a kazandırdığı eserler için bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Bu hizmetlerle Ä°stanbul, geçmiÅŸteki tarihi ve kültürel açıdan görkemli günlerine yeniden kavuÅŸma imkanı buldu. TBMM BaÅŸkanımız Binali Yıldırım'ın inÅŸallah Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olmasıyla Ä°stanbulumuz yeni hizmetlerle buluÅŸacaktır. AKM'nin yeniden inÅŸa edilmesi için emeÄŸi geçenlere bir kez daha teÅŸekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuÅŸtu.

YILDIRIM: “BU PROJEYLE BÖLGE ADETA ‘KÜLTÜR SOKAÄžI'NA DÖNÜÅžECEK”
Projenin bölgeye yeni bir çehre kazandıracağını belirten Yıldırım, “Atatürk Kültür Merkezi uzun yıllar sanatseverlere hizmet etti. Yüzlerce sanatçının sevenleriyle buluÅŸtuÄŸu, birçok insanın hayatının en önemli anılarını yaÅŸadığı bir kültür merkezi. 2008 yılında kapılarını kapatan AKM'yi yeniden inÅŸa etmek için hazırladığımız her proje bir çok sebeple, bir çok engelle geciktiÄŸi için 2017 yılında somut adım atabildik. Alan, yeni yapılacak ÅŸaheser için artık hazır. Dört bloktan oluÅŸuyor. A Blok 2 bin 73 koltuk kapasiteli muhteÅŸem bir opera, B Blokta 848 koltuklu bir tiyatro salonu. AKM'nin en önemli özelliÄŸi de GümüÅŸsuyu'ndan Taksim'e bir kültür sokağının bu muhteÅŸem eserin içinden geçerek, iki meydanı, Teknik Üniversite'yi Taksim Meydanı ile birleÅŸtiren aynı zamanda da kültür ve sanatın yanı sıra Ä°stanbullular için bir yaÅŸam merkezi oluÅŸturmasıdır. Sokağın her iki tarafında kütüphaneler, kafeler, kültür merkezleri, bir çok etkinliÄŸin yapılacağı tesisler olacak. Bir kez daha bu muhteÅŸem eserin Ä°stanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ERDOÄžAN: “DÜNYA ÇAPINDA ÖNEMLÄ° BÄ°R ESER OLACAK”
AKM'nin tamamlandığında dünya çapında önemli bir eser olacağına dikkat çeken ErdoÄŸan, “Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi deÄŸildir. Bu eser aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kasteden, vatan, millet düÅŸmanlarına verilmiÅŸ en güzel cevap olacaktır. Ä°stanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin deÄŸerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiÅŸ bir zafer anıtı olacaktır. Ä°nÅŸallah 2 yıl sonra tamamlandığında bu eser, sadece Ä°stanbul'umuzun deÄŸil, tüm Türkiye'nin iftihar vesilelerinden biri haline gelecektir, dünya bu eseri anacaktır. AKM; 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, 5 ayrı bloktan oluÅŸuyor. Ä°çerisinde 2 bin 73 kiÅŸilik dünya standartlarının üzerinde bir opera, 828 kiÅŸilik tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri bulunuyor. Ayrıca toplantı odaları, idari ofisler, restoranlar, kapalı otopark ile bu proje her türlü ihtiyaca cevap verecek ÅŸekilde hazırlandı” ÅŸeklinde açıkladı.

ERDOÄžAN: “2 YIL Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE TAMAMLANACAK”
Ä°stanbul'un kültür ve sanat alanındaki marka deÄŸerine katkı saÄŸlayacak bir merkez olacağını vurgulayan ErdoÄŸan, “Hem mimari hem estetik hem de kullanım bakımından göz dolduran bu eserin ÅŸehrimizin kültür ve sanat faaliyetlerini daha da zenginleÅŸtireceÄŸine inanıyorum. Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan AKM Projesi'nin, Ä°stanbul'umuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımızdan Toplu Konut Ä°daremize, belediyemizden mimarlarımıza, iÅŸçilerimize kadar bu projenin gerçekleÅŸmesinde katkısı olan tüm kurum ve kuruluÅŸlarımıza ÅŸimdiden teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah yoÄŸun bir mesaiyle çalışacak ve Ä°stanbul Atatürk Kültür Merkezi'ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız” dedi.

KonuÅŸmaların ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım, Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, protokol ve sanatçıların katılımıyla sahnedeki butona basılarak projenin ilk temeli atıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.