Sosyal Medya

Güncel

Polis Akademisinden 'mescit' açıklaması

Polis Akademisi Başkanlığı:- '(Polis Akademisinde örtülü ibadet' haberi) Yapılan inceleme-soruşturma kapsamında fotoğraflarda geçen yerin Polis Akademisi mescidi olmadığı, depo olarak kullanılan bir yer olduğu anlaşılmıştır'



Polis Akademisi BaÅŸkanlığı tarafından, "Polis Akademisinde örtülü ibadet" baÅŸlıklı habere iliÅŸkin yapılan incelemede, söz konusu yerin Akademi mescidi olmadığı, depo olarak kullanılan bir yer olduÄŸunun anlaşıldığı bildirildi.

Polis Akademisi BaÅŸkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan "Polis Akademisinde örtülü ibadet" baÅŸlıklı haberler üzerine inceleme ve soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan inceleme-soruÅŸturma kapsamında fotoÄŸraflarda geçen yerin Polis Akademisi mescidi olmadığı, depo olarak kullanılan bir yer olduÄŸu anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Haberlerde geçen fotoÄŸrafların analizinde, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesinde, 2016 yılı baÅŸlarında, yer ve kiÅŸinin mizansen oluÅŸturmak suretiyle hazırlandığının belirlendiÄŸi aktarılan açıklamada, fotoÄŸrafta yer alan kiÅŸinin yüzünün tanınmayacak ÅŸekilde kapalı olduÄŸu, fotoÄŸrafların çekim tekniÄŸinin, "gizli çekim süsü verilmeye çalışıldığını" gösterdiÄŸi kaydedildi.

FotoÄŸraftaki kiÅŸi veya kiÅŸilerin, öÄŸrenci veya personel olup olmadığının net olarak tanımlanamadığı bildirilen açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Bu mizansenvari çekimleri yapan kiÅŸi veya kiÅŸilerin 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesi ve sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı oldukları gerekçesi ile Akademiden gönderilen veya KHK kapsamında kamu görevinden çıkarılarak iliÅŸiÄŸi kesilen kimselerden olabileceÄŸi deÄŸerlendirilmektedir. Gerçekle ilgisi olmayan bir hususun haberleÅŸtirilmesinin nedeni kurumumuzca anlaşılamamıştır.

Öte yandan, habere konu edilen bir hususun basın özgürlüÄŸü çerçevesinde deÄŸerlendirilebilmesi için haberin gerçek ve güncel olması gerekir. Bu kapsamda söz konusu haberlerde basının gerçeÄŸi araÅŸtırma yükümlülüÄŸüne aykırı bir tutum sergileyerek ve kurumumuzla hiçbir temasa geçmeden bu ÅŸekilde gerçek dışı olduÄŸu anlaşılan bir haber yapmak suretiyle özen yükümlülüÄŸüne de aykırı hareket edildiÄŸi anlaşılmıştır. Bu kapsamda, habere konu fotoÄŸraflar çekildikten üç yıl sonra servis edilerek kitaplaÅŸtırılması ve haberleÅŸtirilmesi manidar bulunmuÅŸtur. Bu ÅŸekilde gerçekle ilgisi olmayan bir konunun haber yapılmak suretiyle kurumumuzun itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Konu hakkında gerekli yasal iÅŸlemlere baÅŸlanılmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.