Sosyal Medya

Güncel

Murat Kekilli Suriye'de sığınmacı kamplarını ziyaret etti

Sanatçı Kekilli, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin Azez ilçesinde, zorla yerlerinden edilen sivillerin sığındığı kampları ziyaret etti.



Sanatçı Murat Kekilli, Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı yetkilileriyle Azez ilçesindeki kamplarda inceleme yaptı, Azez Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸünü ziyaret ederek bölgede görev yapan Türk emniyet mensuplarıyla görüÅŸtü.

Bölge halkının yaÅŸadığı zorlukları yerinde gören Kekilli, kamplardaki çocuklarla bir araya gelerek ÅŸarkı söyledi.

Murat Kekilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamplardaki insanların yaÅŸam mücadelesine ÅŸahit olduÄŸunu belirterek, "Bu insanların çok zor ÅŸartlarda yaÅŸadığını biliyorduk. Buradaki insanların umuda olan yolculuÄŸunu duyuyorduk. Ama buraya gelerek tüm bu yaÅŸananlara ÅŸahit olmak çok farklı. Burada gerçekten bir yaÅŸam mücadelesi var ama öyle böyle bir mücadele deÄŸil. Her yaÄŸmurdan sonra katlanarak devam eden hayat mücadelesi bu." ifadelerini kullandı.

"BURADA Ä°NANILMAZ ÅžÜKÜR DERSÄ° ALDIM"

Dünyanın bu bölgeye kör ve sağır kaldığını dile getiren Kekilli, "EÄŸer biz burada sadece bir gün yaÅŸarsak isyan ederiz. Çünkü burası hayvanların bile ayakta zorla durduÄŸu bir ortam. Tüm bu olumsuzluklara raÄŸmen buradaki insanlar ÅŸükretmeye devam ediyor. Ben de bu insanlara bakarak inanılmaz ÅŸükür dersi aldım. Türkiye'de halinden ÅŸikayet eden dostlarımın buraya gelmelerini ÅŸiddetle tavsiye ediyorum." dedi.

Kekilli, Suriye'ye gelmesine katkı saÄŸlayan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfına ve bölgede çalışma yapan diÄŸer STK'lere teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.