Sosyal Medya

Güncel

HTŞ’nin mahkemesinde yargılanacaklar

Türkiye ve Rusya'nın Soçi mutabakatı ile 'ateşkes' anlaşmasına vardığı İdlib'de Heyet Tahrir Şam ve Tanzim Hurras Ed-Din arasında yükselen tansiyon varılan anlaşma ile sona erdi. Anlaşma, Tanzim Hurras Ed-Din grubundan HTŞ’ye ateş açanların mahkemeye çıkmasını içeriyor.



GeçtiÄŸimiz yıl kurulduÄŸunu resmen ilan eden Tanzim Hurras Ed-Din grubu ile Heyet Tahrir-i Åžam arasında Ä°dlib'de gerginliÄŸin fitili geçtiÄŸimiz günlerde ateÅŸlendi.

GeçtiÄŸimiz ay baÅŸlattığı operasyonla Ä°dlib kentinin yarısını kontrol altına alan Heyet Tahrir-i Åžam eski bir rejim subayının liderliÄŸinde yeni bir birleÅŸme ve bir Savunma Bakanlığı kurma projesi Tanzim Hurras Ed-Din grubu tarafından olumsuz karşılanması ile baÅŸlayan gerginlik, Hurras Ed-Din savaÅŸçılarının i Tel Hudeyye kontrol noktasında Heyet Tahrir-i Åžam güçlerine ateÅŸ açılması ile devam etti.

Heyet Tahrir Åžam, Tanzim Hurras Ed-Din'e baÄŸlı liderlerden Ebu Ömer el-libi ve Ebu Mahmut Hamavi'yi tutukladı. Tutuklama sırasında Heyet Tahrir Åžam'ın istihbarat birimleri Ebu Ömer el-libi ve Ebu Mahmut Hamavi'nin telefonlarına el koydu.

Ardından baÅŸlayan gerginlik bugün yapılan anlaÅŸma ile son buldu. Ä°ki grup arasındaki görüÅŸmelerde ‘'Taraflar, medya üzerinden atışmaların durdurulması ve saldırgan düÅŸmana karşı savaÅŸta aralarında yardımlaÅŸma'' sözü verdi.

WhatsApp Image 2019-02-08 at 16.22.09

AnlaÅŸmaya göre;

1- Olaydaki kan meselesiyle ilgili kadının Ebu Muhammed Vehub olarak tayin edildiği bir mahkemenin teşkil olunması ve Hurrasud-Din'den ateş edenlerin tutuklanıp mahkemeye sevk edilmeleri.

2- Hurrasud-Din'in Badiye bölgesi içerisinde bir eylemde bulunacağında bunun ancak Heyet Tahriru'ÅŸ-Åžam Badiye bölgesi yetkilileri ile uyum ile yürütülmesi.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.