Sosyal Medya

Güncel

Vali canlı yayında uyardı: Sokağa çıkmayın

Antalya'nın Kemer, Kumluca, Fenike, Demre ve Kaş ilçelerinde hortum ve fırtına riski nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada "Yarın 09.00-12.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın dışarıda bulunmamasını istiyoruz. Çiftçilerimizin de alabilecekleri önlemleri bu geceden almalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Antalya Valisi Münir KaraloÄŸlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 ilçede okulların bir günlüÄŸüne tatil edildiÄŸini duyurdu.

KaraloÄŸlu, "Meteoroloji 4. Bölge MüdürlüÄŸünün uyarısı kapsamında Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve KaÅŸ ilçelerinde fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceÄŸi ve hortum riski oluÅŸturacağı deÄŸerlendirilerek, valiliÄŸimizce çarÅŸamba günü tüm resmi ve özel okullarda eÄŸitimi bir gün ara verilmiÅŸtir." ifadelerini kullandı.

FIRTINANIN HIZININ 100 KÄ°LOMETRENÄ°N ÜZERÄ°NDE OLMASI BEKLENÄ°YOR

AkÅŸam ve gece KaÅŸ ile Finike arasındaki kıyı ÅŸeridinde ise fırtınanın saatteki hızının yer yer 100 kilometrenin üzerine ulaÅŸacağı, perÅŸembe günü sabah etkisini kaybedeceÄŸi tahmin ediliyor.

Yaklaşık 2 hafta önce üst üste hortumların yaÅŸandığı Antalya'da fırtına nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, çatı uçması, aÄŸaç devrilmesi, soba ve doÄŸalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

VALÄ° KARALOÄžLU CANLI YAYINDA UYARDI: SOKAÄžA ÇIKMAYIN

CNN TÜRK canlı yayına katılan Antalya Valisi Münir KaraloÄŸlu ÅŸu açıklamalarda bulundu:

"Meteoroloji 4. Bölge MüdürlüÄŸümüzün iki adet uyarısı oldu. Bu gece ve yarın Antalya'nın batı ilçelerinde fırtına hızının zaman zaman 100 km geçeceÄŸi ve hortum riski uyarısı nedeniyle vatandaşımıza valiliÄŸimizin sitesinden, sosyal medya hesaplarından duyurmuÅŸ olduk. Antalya'nın batısında kalan ilçelerde de 1 gün özel ve resmi kreÅŸten baÅŸlayarak tüm okullarda eÄŸitime ara verdik.

Yarın özellikle 09.00-12.00 saatleri arasında vatandaÅŸlarımızın iÅŸi olmadıkça açık alanlarda bulunmamasını tavsiye ediyoruz. EÄŸer bir hortum riski görürlerse kapalı alanlarda muhafaza etmelerini öneriyoruz. Çiftçilerimizin de alabilecekleri önlemleri bu geceden almalarını tavsiye ediyoruz."

VALÄ°LÄ°KTEN AÇIKLAMA

Antalya ValiliÄŸi konuyla ilgili ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Yapılan son tahmin ve deÄŸerlendirmelere göre 05.02.2019 Salı günü öÄŸle saatlerinden sonra Antalya'nm batı kesimlerinde kuvvetlenecek rüzgarın doÄŸu ve güneydoÄŸudan kuvvetli ve zaman zaman FIRTINA (60-90 km/saat), akÅŸam ve gece saatlerinde KaÅŸ-Finike arasındaki kıyı ÅŸeridinde yer yer 100 km/saat üzeri hızda TAM FIRTINA ÅŸeklinde esmesi beklenmektedir.

Fırtınanın 07.02.2019 PerÅŸembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, aÄŸaç devrilmesi, soba ve doÄŸalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.