Sosyal Medya

Güncel

İran'dan ABD'ye 'IŞİD'i Afganistan'a taşıma' suçlaması

İran Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, ABD'yi IŞİD militanlarını Afganistan'a taşımakla suçladı.



Safevi, Tahran Üniversitesi'nde devrimin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, ABD'nin IŞİD militanlarını Afganistan'a taşıdığını iddia etti.

IŞİD'ın ABD, Ä°ngiltere, Ä°srail ve bazı Arap ülkeleri tarafından desteklendiÄŸini öne süren Safevi, "Amerikalılar, Siyonistler ve bazı Arap ülkelerinin komploları sonucu yüz binden fazla IŞİD'lı Suriye ve Irak'ın başına bela edildi. Bundan sonra da 'Horasan HalifeliÄŸi' kurmak iddiasıyla teröristleri Ä°ran'a göndermek istediler ve bu doÄŸrultuda bir emir atadılar." dedi.

Ä°ranlı ÖÄŸrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, ABD'nin IŞİD militanlarını Afganistan'a naklettiÄŸini iddia eden Safevi, "Amerikalıların ÅŸu anda IŞİD'li teröristleri Afganistan'a naklettiÄŸine iliÅŸkin kesin istihbarata sahibiz." ifadesini kullandı.

Afganistan'da son bir ayda Taliban ve IŞİD saldırılarında çoÄŸunluÄŸu sivil yüzlerce kiÅŸi hayatını kaybetti. Ülke, Taliban'la IŞİD arasındaki çatışmalara da sahne oluyor.

Hamaney geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta etkisiz hale gelen IŞİD'ın ABD tarafından Afganistan'a yönlendirildiÄŸine iÅŸaret ederek, Afganistan'da son haftalarda düzenlenen ve yüzlerce kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıların arkasında da ABD'nin olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Ä°ran lideri, ABD'nin bu sayede bölgedeki varlığına gerekçe oluÅŸturmak istediÄŸini söylemiÅŸti.

Taliban ile barış görüÅŸmeleri yürüten ABD yönetimi, anlaÅŸmaya varılması halinde askerlerini Afganistan'dan çekmeyi planlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.