Sosyal Medya

Güncel

'Cemal Kaşıkçı Sokağı' için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağın adının 'Cemal Kaşıkçı Sokağı' olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.



Uluslararası Af Örgütü Türkiye Åžubesi Basın KoordinatörlüÄŸü'nden yapılan açıklamaya göre, BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi'nin ilgili birimlerine hitaben yazılan dilekçede, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya yapılan bu acımasız saldırının toplumsal hafızadaki yerini koruması, unutulmaması ve Kaşıkçı için adaleti saÄŸlamak adına" sokağın isminin deÄŸiÅŸtirilmesi talep edildi.

Buna iliÅŸkin görüÅŸlerine yer verilen Uluslararası Af Örgütü Türkiye Strateji ve AraÅŸtırma Yöneticisi Andrew Gardner, Cemal Kaşıkçı cinayetinin cezasız kalmaması ve etkin bir ÅŸekilde soruÅŸturulması gerektiÄŸini vurgulayarak, "Kaşıkçı cinayetiyle Krallığın ifade özgürlüÄŸüne nasıl baskı kurduÄŸunu ve ne derece acımasızlaÅŸabildiÄŸini tüm dünya gördü. Bu vahÅŸetin unutulmaması ve üzerinin örtülmemesi için sokaÄŸa Cemal Kaşıkçı'nın adının verilmesini BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nden talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Åžubesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler, Cemal Kaşıkçı'nın daha önce de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu binasının önünde yaptığı basın açıklamasının ardından BaÅŸkonsolosluk binasının bulunduÄŸu Akasyalı Sokak'ın adını sembolik olarak "Cemal Kaşıkçı Sokağı" olarak deÄŸiÅŸtirmiÅŸti.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik iÅŸlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiÄŸi Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda katledilmiÅŸti. Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüÄŸüyle ilgili bilgiler ortaya çıkarken cesedinin nerede olduÄŸu konusu hala netlik kazanmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.