Sosyal Medya

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyon

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerindeki 17 mahallede PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerine baÄŸlı 17 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi.
 
VALÄ°LÄ°K'TEN AÇIKLAMA
 
Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Kulp ilçelerinde daÄŸlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduÄŸu deÄŸerlendirilen PKK'lı teröristler ve iÅŸ birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceÄŸi belirtildi.
 
Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve sivil vatandaÅŸların zarar görmemesi amacıyla Ä°l Ä°daresi Kanununun ilgili maddeleri gereÄŸince, Lice'nin Çıralı, Kıyıköy, Dallıca, Kutlu, Oyuklu ve Türeli köyleri, Kulp'un KaraaÄŸaç, Kamışlı, Çukurca, Demirli, Bayırköy, BaÄŸcılar, Akbulak, Düzce, Temren, Uygur ve TaÅŸköprü köyleri ile baÄŸlı mezralarında bugün saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaÄŸa çıkma yasağı uygulanacağı kaydedildi.
 
Açıklamada, yasaÄŸa uyulmasının vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸi yönünden önem taşıdığı vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.