Sosyal Medya

Güncel

Kalın: Temel beklentimiz bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması.' dedi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, "Münbiç ve Fırat'ın doÄŸusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması." dedi.

Ä°brahim Kalın'ın açıklamasından satırbaÅŸları:

FIRAT'IN DOÄžUSU VE GÜVENLÄ° BÖLGE

Bu bölgeden Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsade etmeyeceÄŸiz.

Suriye'de güvenli bölge konusunda paydaÅŸlarımızla konuÅŸmayı sürdürüyoruz.

Münbiç ve Fırat'ın doÄŸusunun kontrolü Türkiye'de olmalıdır.

DOÄžU AKDENÄ°Z KONUSU

Kim tarafından gelirse gelsin özellikle DoÄŸu Akdeniz'de bir oldubittiye Türkiye'nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir.

EKONOMÄ°K GELÄ°ÅžMELER

Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına eriÅŸiminin ne kadar güçlendiÄŸini, arttığını bir defa daha gösteriyor.

"IMF Ä°DDÄ°ALARI TAMAMEN ALGI OPERASYONUDUR, Ä°TÄ°BAR ETMEYÄ°NÄ°Z"

Son günlerde speküle edilen konuya deÄŸinmek isterim. Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceÄŸi yönünde rivayetler var. Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır. Bu operasyonlarında nereden yapıldığını biliyor, görüyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir ÅŸekilde iliÅŸkisi, yeni bir süreci söz konusu deÄŸildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.