Sosyal Medya

Güncel

Mim Kemal Öke: Clinton bana 'Sizi ılımlı İslam'ın temsilcisi ve Türkiye'nin başbakanı olarak görmek istiyoruz' dedi

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Adanmış Ömürler' programının bu ayki konuğu siyaset bilimi profesörü ve yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke oldu.



BaÄŸcılar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiÄŸi 'Adanmış Ömürler' programının bu ayki konuÄŸu siyaset bilimi profesörü ve yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke oldu.
 
Turgut Özal, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit gibi isimlere danışmanlık yapan Öke, kendisine yapılan milletvekilliÄŸi ve bakanlık tekliflerini reddettiÄŸini belirtti. ProfesörlüÄŸünü aldığı yıllarda ABD'ye davet edildiÄŸini söyleyen Öke, "ABD devlet baÅŸkanı Clinton, CIA baÅŸkanı ve dışiÅŸleri bakanı gibi üst düzey yetkililerle görüÅŸtüm. Clinton bana 'Biz sizi ılımlı Ä°slam'ın temsilcisi ve Türkiye'nin baÅŸbakanı olarak görmek istiyoruz. Hem Amerika için hem de Türkiye için doÄŸru isimsiniz' dedi. Ben de onlara 'SaÄŸolun ben siyasetle ilgilenmiyorum' diyerek teklifi kabul etmedim. Ama siz kabul etmezseniz baÅŸka insanları devreye sokarız tarzında da ifadeler kullandılar. Onlar, kendi içimizde sizi kullanmaya çalışırlar. Bu Osmanlı'dan beri gelen bir hadisedir" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.