Sosyal Medya

Güncel

Akar: Milli ve yerli savunma sanayi tercih deÄŸil zorunluluk

Milli Savunma Bakanı Akar, milli ve yerli savunma sanayinin bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirtti.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKE) denetleme ve incelemelerde bulundu. Kurum yetkililerinden brifing alan Bakan Akar, askeri, siyasi ciddi geliÅŸmelerin yaÅŸandığı bir dönemden geçildiÄŸini ifade etti.

Hudutların emniyetinin saÄŸlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiÄŸini, baÅŸta FETÖ olmak üzere KCK/YPG/PYD ve IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadelenin yurt içi ve sınır ötesinde aralıksız sürdürüldüÄŸünü vurgulayan Akar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceÄŸini kaydetti.

Bakan Akar, Türkiye'nin güneyinde "terörist bir koridora" müsaade etmeyeceklerini, bir oldubittiye asla göz yummayacaklarını belirterek, "Bunu bütün dünya alem biliyor." diye konuÅŸtu.

Yapılan mücadelede silah ve mühimmatın önemine deÄŸinen Akar, geçmiÅŸte bu konularda yaÅŸanan sıkıntılardan örnekler verdi.

Milli ve yerli sanayinin zorunluluÄŸuna vurgu yapan Bakan Akar, "Bu bir tercih deÄŸildir, lüks deÄŸildir, 'olmasa da olur' ÅŸeklindeki bir konu deÄŸildir. EgemenliÄŸimiz, bağımsızlığımız, ülkemizin, vatanımızın, milletimizin güvenliÄŸi için bu bir zorunluluktur. Savunma sanayinin önemini biliyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceÄŸiz." ifadesini kullandı.

Savunma sanayinde modernizasyonun önemine deÄŸinen Bakan Akar, bu alanda çaÄŸa ayak uydurma konusunda herkesin üzerine düÅŸen görevleri yerine getirmesi gerektiÄŸini söyledi.

Etkin ve yenilikçi sistemin kurulmasının gerekliliÄŸini dile getiren Akar, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Milli ve yerli savunma sanayimiz Silahlı Kuvvetlerimizi ne kadar desteklerse MehmetçiÄŸimiz de o kadar iÅŸlerini rahat yapabilmektedir. Bu konuda ne kadar çalışsak, kafa yorsak azdır. Dünya nerede, teknoloji nerede, üretim teknolojisi, silah teknolojisi nereye geldi bunların da takip edilmesi, gözden geçirilmesi çok önemli. Arazide operasyonlar sırasında herhangi bir silahın kullanılması iÅŸimizi görüyor, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde bunları kullanıyoruz. Arazide operasyonlar sırasında eÄŸer kullandığımız silah, araç, gereç yerli ve milliyse gerçekten bunun verdiÄŸi rahatlık, huzur hiçbir baÅŸka silah ve mühimmatta yok. Bunun kullanıcı için ayrı bir anlamı ve önemi oluyor."

Gerek Fırat Kalkanı gerekse Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli ve milli silah sistemlerinin saÄŸladığı katkıların önemine iÅŸaret eden Akar, "Bu konularda olabildiÄŸince ileri gitmek için gayretlerimizi sürdüreceÄŸiz" dedi.

"YETERLÄ° OLMADIÄžINA Ä°NANIYORUZ"

Savunma sanayi alanında ihracatın önemli olduÄŸunu vurgulayan Hulusi Akar, "Bir ÅŸeyi yapmak tabii ki önemli ama ondan çok daha önemlisi bilgiyi üretmek, o bilgiye baÄŸlı olarak tasarımda bulunmak, o tasarımı çizime, o çizimi de hayata geçirip üretmek. Bu zinciri kurmamız lazım. Bu zincir üzerine ısrarla gitmemiz lazım." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bakan Akar, savunma sanayinde millilik oranının yüzde 68 civarına ulaÅŸtığına dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"Bunların yeterli olmadığına inanıyoruz. Artan bir heyecanla tempoda bu çalışmaları sürdürerek bunu olabilecek en yüksek seviyeye çıkarmaya gayret göstereceÄŸiz. Ülkemizin ve milletimizin egemenliÄŸi, güvenliÄŸi, bağımsızlığı için rahat ve huzur içinde yaÅŸayabilmemiz ve bu konularda kimseye muhtaç olmamamız açısından milli ve yerli savunma sanayi bir tercih deÄŸil zorunluluktur. Bu konuda bu bilinçle çalışmalarımızı artan tempoda sürdürmeliyiz ancak o zaman daha rahat, daha emin ÅŸekilde ilerleyebiliriz. Bu sadece 82 milyon asil milletimize ait bir sorumluluk deÄŸil, aynı zamanda bizlerden çok ÅŸey bekleyen dost, müttefik, kardeÅŸ ülkeler de var. Onlar da bizden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden, TSK'dan, Türk savunma sanayiden çok ÅŸey bekliyor. Aynı zamanda onların da umudu olan sizlersiniz."

Hulusi Akar'a incelemeleri sırasında Milli Savunma Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere de eşlik etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.