Sosyal Medya

Kulisleri sarsan iddia: Hükümet IMF'ten seçime kadar 20 milyar dolar, seçimden sonrası içinde 200 milyar dolar istedi

"IMF ile pazarlıklar devam ediyor. Hükümet seçime kadar 20 milyar dolar, seçimden sonrası içinde 200 milyar dolar istedi. IMF heyeti bu talebe temkinli yanaştı"



Ahmet Takan'ın köÅŸe yazısından alıntı
 
Ankara'yı sarsan derin IMF söylentisi!..
 
Kahraman iktidar, hain marketlere karşı muazzam bir savaÅŸ baÅŸlattı!.. Radar kurdu... Fiyat hız sınırını aÅŸanın canına okunacak!.. 16  yıldır tek başına ülkeyi yönetenler "IMF'ye borçları sıfırladık. Artık onlar bizden borç para istiyor" noktasından, marketteki, pazardaki pahalılıkla baÅŸ etmekte neden bu kadar acze düÅŸtüler?.. Onun izahını keçi sakallı entel ekonomistlere bırakalım. Amaa!.. Bugünlerde, derin ekonomi kulislerinde oldukça ilginç bir iddia dolaşıyor;
 
ABD BaÅŸkanı Trump'ın "Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" rezil, küstah tivitinin perde arkası ile ilgili ileri sürülen iddia çok ilginç. Denilen o ki; "Trump'ın o tiviti attığı sıralarda Türkiye'de gayriresmi olarak bulunan bir IMF heyeti ile görüÅŸmeler yapılıyordu." Kaynağım saÄŸlam, iddiasında ise oldukça ısrarlı. BaÅŸka bir kaynaÄŸa da teyit için sordum ona daha sonra yer vereceÄŸim. Ekonomi kulislerindeki "sır"ı ÅŸöyle anlattı kaynağım;
 
"IMF ile pazarlıklar devam ediyor. Hükümet seçime kadar 20 milyar dolar, seçimden sonrası içinde 200 milyar dolar istedi. IMF heyeti bu talebe temkinli yanaÅŸtı. Seçime kadar 5-7 milyar dolar seçimden sonrası için de 50 milyar dolar verebileceklerini bizimkilere bildirdiler. Ancak onu da ÅŸarta baÄŸladılar. Suriye'de Türkiye'nin, ABD ile birlikte hareket etme ÅŸartına. GörüÅŸmeler sürüyor." 
 
 
 
Bu iddiayı dile getiren kaynağımı uzun yıllardır tanırım. Spekülasyonu, manipülasyonu sevmez. Hele hele iç boÅŸ iddialardan özellikle uzak durur. Gazetecilik gereÄŸi bana aktardıklarını bir baÅŸka kaynaktan da teyit etmem gerektiÄŸini kendisine söyledim. Duraksamadan, "Sor, bana da bilgi ver istersen" dedi. Ankara'da ekonomi bürokrasisini ve iÅŸleyiÅŸini çok yakından takip eden baÅŸka bir kaynağıma iddiayı aynen aktardım. Åžu cevabı verdi;
 
"IMF heyeti, Türkiye'de temaslarını sürdürüyor. Türkiye'ye yardım göndermek için teknik çalışmalar yapılırken, IMF heyeti antlaÅŸmayı seçimden sonra yapmakta kararlı. Seçim sonuçlarını görmeden IMF heyeti herhangi bir anlaÅŸma yapmayacak. EÄŸer seçimlerden AKP istediÄŸi sonucu alırsa o zaman 50 milyar dolar serbest bırakılacak. Bunun için iç geliÅŸmelere IMF özellikle dikkat ediyor. Öncelik seçim sonuçları, seçimlerde AKP'nin iyi sonuç alması. IMF bundan sonra anlaÅŸma yapmaya yanaşıyor.
 
Bunun karşılığında ise nasıl tavizler verileceÄŸi konusu zaten bilinen ÅŸeyler aslında. Suriye'nin kuzeyinde ABD istediÄŸini alıyor. Çekiliyorum diyor ama bu süreçte zaten kamuoyunun bildikleri var, farklı bir ÅŸey yok. Orada istediÄŸini alacak. Benzer ÅŸeyler önümüzdeki dönemde Irak'ta da söz konusu olacak. Irak'a çok büyük bir ÅŸey olmaz. Zaten orada ABD istediÄŸinin çoÄŸunu almış durumda. 
 
Esas çarpıcı konulardan birisi 'Kıbrıs Rum kesimi tanınacak' yönündeki iddialar. Bu da olabilir. Bu konuda bir tavizin her an olabileceÄŸi kulislerde dile getiriliyor. Nedeni ise daha önceki geliÅŸmeler. Ancak Türkiye'de kamuoyu bunu ne kadar kaldırabilir bunun hesabını AKP nasıl yapmıştır, bu hesabı, bu adımı nasıl açıklar kamuoyuna bu belirsiz. Bu kulislerde dile getirilen bir konu. Olabilir mi? Neden olmasın!.."
 
***
 
Muhalefet uzun bir süredir, iktidarın kapalı kapılar arkasında IMF ile görüÅŸtüÄŸünü ve seçimlerden sonra IMF'ye teslim olacağını açıktan söylüyor. Yüzde 10 indirim kampanyasından istediÄŸi verimi alamayan iktidar poÅŸet iÅŸi ile uÄŸraşıyor. Bu seçimin düÅŸman kampı, Tunç Soyer ile birlikte marketler oldu!.. Bir de Balkan göçmenleri...
 
Bu arada, CHP Ä°stanbul Milletvekili ve Genel BaÅŸkan Koordinatör BaÅŸdanışmanı ErdoÄŸan Toprak'ın önemli bir tespiti ile devam edelim. Toprak, "Ä°ktidar ekonomiyi terörize ederek, günü kurtarmaya çalışıyor" diyor. ErdoÄŸan Toprak'ın görüÅŸleri özetle ÅŸöyle;
 
"Halkı dünyanın en pahalı etini, soÄŸanını, patatesini yemek zorunda bırakan ErdoÄŸan hükümeti, yel deÄŸirmenleriyle savaÅŸan Don KiÅŸot gibi milletin, üreticinin, iÅŸsizlerin sorunundan bihaber, patlıcanla, biberle savaşırken, dört ayda iÅŸsizlik maaşı için Ä°ÅžKUR'a baÅŸvuranların sayısı 622 bin kiÅŸiye ulaşıyor. Seçim öncesinde panikleyen hükümet, tehdit ekonomisine yöneliyor. 
 
AÄŸustos'ta 2 milyon 751 bin olan kayıtlı iÅŸsiz sayısı 751 bin kiÅŸi artarak Aralık sonunda 3 milyon 501 bine ulaÅŸmış durumda.  Bu tablo üretmeyen, üreteni desteklemeyen, üreticiyi, iÅŸletmeleri, ithalat tehdidiyle, polisiye ve zabıta baskısıyla sindirerek, ekonomik gerçekleri milletten gizlemeye çalışan hükümet politikalarının sonucudur."
 
ErdoÄŸan Toprak'ın dikkatlerden kaçmaması gereken çok önemli bir tespiti daha var;
 
"Hükümetin desteklediÄŸi, hazine garantileriyle kamu bankalarından milyarlarca dolar kaynak aktardığı, milletin gelecek 25-30 yılının ipotek edildiÄŸi Kamu-Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi mega projelerdeki müteahhitler, teker teker hisselerini satmaya baÅŸladılar. Önce 3. Havaalanı müteahhitleri, ÅŸimdi de Osmangazi Köprüsü ortakları hisse satışına giriÅŸmiÅŸ durumdalar. Hükümetin iktidar imkânlarıyla büyüttüÄŸü müteahhit ve iÅŸ adamları da batan gemiyi terk etmeye hazırlanmaktadır."
 
Tüm veriler, iktidarın IMF kıskacından kurtulamayacağını gösteriyor. McKinsey'yi hatırlayın!.. IMF'nin taÅŸeronunu... Türkiye ekonomisini yönetim yetkisinin bu ABD taÅŸeronuna veriliÅŸini... Skandalın patlayışını ve sonradan güya nasıl çark edildiÄŸini... Kağıt üstünde yoklar ama ruhları Ankara'da dolaşıyor!.. VatandaÅŸ da soÄŸandan sonra patlıcana açılan savaÅŸ ile uyutuluyor. Pazara kadar deÄŸil seçime kadar!..
 
Kaynak: YeniçaÄŸ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.