Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan 'görüşmeler iyi gidiyor' Tweet'i!

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'da Taliban ile süren barış görüşmeleri hakkında, '18 yıllık savaşın ardından yapılan görüşmeler iyi gidiyor. Afgan halkı barış istiyor. Yakında görüşmelerin ne kadar başarılı olduğunu göreceğiz.' ifadelerini kullandı.



Trump, Twitter'dan Taliban ile yapılan barış görüÅŸmelerinin yanı sıra Kuzey Kore, Ä°ran ve DEAÅž'e iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.


BaÅŸkanlık koltuÄŸunu devraldığında DEAÅž'ın Suriye'de kontrolden çıktığını ve oldukça güçlü olduÄŸunu hatırlatan Trump, DEAÅž'ın baÅŸkanlık döneminde tamamen bitme noktasına geldiÄŸine dikkati çekti.

Trump, Kuzey Kore'ye de deÄŸinerek, kendinden önceki yönetimlerde Pyongyang ile olan iliÅŸkilerin "korkunç" olduÄŸunu, ÅŸu an iliÅŸkilerin en iyi noktaya geldiÄŸini ve nükleer silah denemelerinin sona erdiÄŸini belirtti.

Afganistan'da Taliban ile süren barış görüÅŸmelerine iliÅŸkin Trump, "18 yıllık savaşın ardından yapılan görüÅŸmeler iyi gidiyor. Afgan halkı barış istiyor. Yakında görüÅŸmelerin ne kadar baÅŸarılı olduÄŸunu göreceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörü Dan Coats ve ABD Merkezi Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (CIA) BaÅŸkanı Gina Haspel'in dün senatoda, "Ä°ran'ın ÅŸu an nükleer füze geliÅŸtirme faaliyetlerinde bulunduÄŸunu düÅŸünmediklerini" belirtmesine de tepki gösteren Trump, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°stihbarat yetkilileri Ä°ran tehlikesi konusunda son derece pasif ve saf görünüyorlar. Yanılıyorlar. BaÅŸkanlığa seçildiÄŸimde Ä°ran, OrtadoÄŸu ve ötesinde sorunlar çıkarıyordu. Ä°ran, Nükleer AnlaÅŸma'nın sona ermesinden bu yana çok daha farklı ama hala muhtemel tehlike ve sorunların kaynağı olmaya devam ediyor. Roket test ediyorlar ve sona doÄŸru yaklaşıyorlar. Can çekiÅŸen ekonomileri onları durduran tek ÅŸey. Ä°ran konusunda dikkatli olun. Belki de istihbarat elemanları okula geri dönmeli."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.