Sosyal Medya

Güncel

Kanada'da Odin Kurtları, Müslümanlara saldırdı

Kanada'nın Edmonton şehrinde bulunan bir camiye Odin Kurtları adı ile bilinen radikal bir grup tarafından yapılan baskın ile ilgili polis soruşturma başlattı



Kanada'nın Edmonton ÅŸehrinde emniyet güçleri, yerel bir Ä°slamofobik grup olan Odin Kurtları'nın üyelerinin Cuma günü Al Rashid Camii'ne girmeleri ile ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.

Caminin imamı Noor Al-Henedy, Odin Kurtları grubunun üyelerinin cuma namazında camiye girerek namaz kılan müslümanlara kışkırtıcı sorular sorduÄŸunu söyledi.

Ä°slamofobik grup üyesi iki erkeÄŸin üzerinde "Kafir" yazan ceketlerle, cuma namazı kılmak için camiye toplanan müslümanların arasına karışıp sorular sormaya baÅŸladı" diyen cami imamı grubun diÄŸer üyelerinin de cami kapısında durarak içeriye girmeye çalışanlara sataÅŸtığını belirtti.

Al-Henedy, camiye giren iki adamın binayı “denetlediÄŸini” söyledi.

“Hemen polise bildirdik ve sahip olduÄŸumuz (kamera) görüntülere baktık. Caminin içine, üzerinde "Kafir" yazan bir ceketle gelinirse her ÅŸeyin yolunda olduÄŸunu varsayamayız… 1 numaralı önceliÄŸimiz, buradaki insanlarımızın güvende hissetmelerini saÄŸlamaktı ”dedi.

“Bu grup ilimizdeki göçmen ve Müslüman toplulukları terörize etmeye ve homofobik tacizle uÄŸraÅŸmaya devam ediyor. Her nezih Edmontonlu, nefret grupları sokaklarımızda açık bir ÅŸekilde yürümeye baÅŸladığında endiÅŸe etmelidir ”dedi.

Edmonton polisi El Rashid Camii'nde “insanların sorun” çaÄŸrısını aldıktan sonra olayı soruÅŸturduklarını doÄŸruladı.

Camiye giren Odin Kurtlarının videosunu yayınlayanlardan biri olan Tyson Hunt, grubunun sadece sorular sormak ve din hakkında daha fazla bilgi edinmek için orada olduÄŸunu söyledi. “Bu özgür bir ülke ve ne istediÄŸimi sorgulayabilirim” dedi. Hunt, Ä°slam karşıtı olmadığını, genel olarak bütün dinlere karşı olduÄŸunu söylüyor.

Edmonton Polis TeÅŸkilatı sözcüsü Cheryl Voordenhout, nefret suçu ve ÅŸiddet içeren aşırılık yanlısı birliÄŸinin cami olayını araÅŸtırdığını ve son dönemdeki çevrimiçi faaliyetlerin farkında olduÄŸunu söyledi. Voordenhout, “Birim bu grupların son faaliyetlerinden haberdar ve onları izliyor” dedi.

Odin Kurtları kimdir?

Odin'in Kurtları, Finlandiya merkezli göçmen karşıtı bir grup. BirleÅŸik Muhafazakar Parti üyeleriyle poz vermeleri ile baÅŸlayan tartışmaların ardından Odin'in Kurtları olarak yeniden markalandılar ve en son kendilerini "Kanadalı Kafirler" olarak sundular.

kanadali_muslumanlarin_basi_odin_kurtlari_ile_dertte_h437151_961a3

Edmonton Polis TeÅŸkilatı sözcüsü Cheryl Voordenhout, nefret suçu ve ÅŸiddet içeren aşırılık yanlısı birliÄŸinin cami olayını araÅŸtırdığını ve son dönemdeki çevrimiçi faaliyetlerin farkında olduÄŸunu söyledi. Voordenhout, “Birim bu grupların son faaliyetlerinden haberdar ve onları izliyor” dedi.

Kanada'daki en eski cami imamı Al-Henedy, olayı kışkırtma giriÅŸimi olarak gördüÄŸünü söyledi ve dini dini diÄŸer inanç üyeleriyle tartışmaktan her zaman mutlu olsalar da, bu doÄŸru bir yaklaşım deÄŸildi. “Biz Edmontonyalıyız, 80 yıldır buradayız ve toplumun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. “En önem verdiÄŸimiz ÅŸey, kapılardan gelen insanların güvenliÄŸi. Odaklandığımız ÅŸey bu - toplumumuzda korku yaratmamak. ” (Dünya Bülteni)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.