Sosyal Medya

Güncel

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem

Bayrampaşa’da bulunan Caprice Gold inşaatının önünde toplanan ‘Fadılzedeler’ eylem yaptı. Yaklaşık 9 yıldır tamamlanmayan evlerinin kendilerine teslim edilmesini isteyen Fadıl Akgündüz mağdurları, devlet büyüklerinden yardım istedi.



Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak tanınan Fadıl Akgündüz’ün projelerinden Caprice Gold BayrampaÅŸa’ya yatırım yaparak maÄŸdur olanlar tarafından kurulan Caprice Gold Yatırımcılar DerneÄŸi üyeleri, Caprice Gold inÅŸaatı önünde eylem yaptı. Caprice Gold BayrampaÅŸa projesine yatırım yaparak maÄŸdur olan ve haklarını geri almak için devlet büyüklerinden yardım isteyen çok sayıda vatandaÅŸ eyleme katıldı. “Jet Fadıl’a kandık, jet adalet istiyoruz”, “Tükendik daha kaç yıl bekleyeceÄŸiz”, “Biz de kandırıldık, biz de yanıldık” pankartları aÅŸan maÄŸdurlar sloganlar attı.
 
"ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°Z VAR GAZÄ°LERÄ°MÄ°Z VAR"
 
MaÄŸdur olanlar arasında ÅŸehit ve gazi yakınlarının da olduÄŸunu söyleyen maÄŸdur Güler SöÄŸüt, “Bir tezgah kuruyor fakir bir insan limon satıyor. Yasak diye adamı darp ediyorlar. Ekmek parası için yapıyor. Bu adam Türkiye’yi dolandırmış ve buna hiç kimse dokunamıyor onu anlayamıyorum. Åžehitlerimiz var, gazilerimiz var burada daire alan. Neden sahip çıkılmıyor onu anlamıyorum” dedi.
 
“DEVLETE DÄ°YORUZ KÄ° ÅžURAYA BÄ°R KAYYUM ATAYIN”
 
Devletin Fadıl Akgündüz’ün ÅŸirketine kayyum atamasını istediÄŸini belirten bir baÅŸka maÄŸdur Tahsin Åženol, “2012’de burayı teslim edecekti ÅŸu anda 2019 yılı. Biz de devlete diyoruz ki ÅŸuraya bir kayyum atayın da bunu bu maÄŸdurlar yapar Allah’ın izniyle. 70-80 milyon TL gibi bir paraya ihtiyaç var. Bu maÄŸdurlar Allah’ın izniyle bunu yapar ama devlet burada müdahale etmesi lazım” diye konuÅŸtu.
 
“DÜNYAYI DOLANDIRDI”
 
Caprice Gold MaÄŸdurları DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ayhan ise, “10 bin kiÅŸiyiz. 10 bin kiÅŸinin 5 tane de ailesi olsa en az 50 bin kiÅŸi. Yazık günah deÄŸil mi bu kadar insana. Adam bir tane simit çalsa yakalıyorlar cezaevine atıyorlar. Bu milleti dolandırdı, dünyayı dolandırdı hiç kimse bir ÅŸey yapmıyor. Büyüklerimizden, devlet büyüklerimizden gerçekten bir ÅŸeyler yapmalarını istiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
“Ä°ÅžLER BOZUK, TÜRKÄ°YE'NÄ°N HALÄ° BELLÄ° DÄ°YOR”
 
Fadıl Akgündüz’ün mahkemede “Ä°ÅŸler bozuk, Türkiye’nin hali belli, yapacağız” diyerek savunma yaptığını söyleyen Ayhan, “BaÅŸka yerlere yatırım yapıyor. Buraya bir çivi çaktığı yok. Buradaki insanları yerle bir etti kardeÅŸim. Yazık günah yani. Ama alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. BaÅŸka bir ÅŸey demiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BU DAVANIN DOSYASI KAMYONLARLA TAÅžINACAK HALE GELMÄ°Åž”
 
Fadıl Akgündüz’ün üzerinde hiçbir mal ve mülkün olmadığını söyleyen Avukat Sadık Cansız, “Bugün bu davanın dosyası kamyonlarla taşınacak hale gelmiÅŸ. Ama bilirkiÅŸi ücretleri bu dosyaları bilirkiÅŸinin evine götürecek nakliye parasını dahi tutmuyor. Malların kimin adına olduÄŸu belli deÄŸil. ‘Jet Fadıl’ denilen adamın Fadıl Akgündüz’ün bir tane çöp yok. Ama bütün malların kontrolünün onun olduÄŸu herkes tarafından biliniyor. Yargıda bununla ilgili iÅŸlem yapma imkanının altyapısını dahi oluÅŸturamıyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.