Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den dev adım: SİHA'dan büyük olacak

Başkan Erdoğan'ın müjdesini verdiği insansız hava aracının detayları belli oldu. Çalışmalarına geçen yıl başlanan insansız hava aracının teslimatı 2020'de yapılacak.



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Antalya BüyükÅŸehir Belediyesine ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni'nde müjdeyi verdi.

BaÅŸkan ErdoÄŸan, "Åžimdi insansız hava aracının silahlı olarak çok büyüÄŸünü yapıyoruz ki birkaç ay içinde bitecek ve o, dünyada örnek teÅŸkil edecek." dedi.

24 saat havada kalabilecek

Çift motorlu olarak tasarlanan ve havada 24 saat kalabilecek Akıncı Taarruz Ä°nsansız Hava Aracı imalat bantına geçen yıl girmiÅŸti.

Teslimatlar 2020 yılında

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, konuk olduÄŸu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda AKINCI ismini taşıyan yeni taarruz SÄ°HA'ları için bir firmayla sözleÅŸme imzalandığını, ilk teslimatın 2020'de yapılacağını açıklamıştı.

40 bin fite çıkabiliyor

Åžu anda kullanılan SÄ°HA'ların bir üst modeli olarak tasarlanan AKINCI, 4,5 ton ağırlığında olacak ve 1,5 ton faydalı yük taşıyabilecek.

AKINCI, halihazırda kullanılan ve üretilen SÄ°HA'lardan daha fazla manevra kabiliyetine sahip olacak ve daha fazla havada kalabilecek.

40 bin fite kadar çıkabilecek olan AKINCI, üzerinde SÄ°HA'ların taşıdığından daha büyük 4 adet füze taşıyabilecek. Böylece atış menzili yükselmiÅŸ olacak, 12 kilometre uzaklıktaki hedefleri kolaylıkla vurabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.