Sosyal Medya

Güncel

New York'ta Maduro destekçileri sokağa indi

ABD'nin New York eyaletinde Venezuela lideri Maduro'yu destekleyen bir grup, “Emperyalist saldırgan ABD” sloganları ile ABD yönetimini protesto etti.



Venezuela'nın halk tarafından seçilen yasal Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek isteyen ABD'ye en sert cevap, ülkede yaşayan emperyalizm karşıtlarından geldi. Maduro'ya destek veren Venezuelalıların yanısıra pek çok ülkeden insan sokağa çıktı.

New York'ta bulunan Venezuela Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Maduro'ya destek gösterisi düzenledi. Yasal devlet başkanının destekçilerinin oluşturduğu 'Venezuela'dan Ellerinizi Çekin' (HandsOffVenezuela ) hareketinin sempatizanları ABD'yi protesto etti. Bu arada Küba'da da Venezuela'ya destek eylemleri yapıldı.

New York'ta “Emperyalist saldırgan ABD” sesleri

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. ABD'yi protesto eden 'Venezuela'dan Ellerinizi Çekin' hareketi, diplomatik baskıya, yaptırımlara ve ülkenin kontrolünü ele geçirmek için darbeye karşı olduğunu söyledi. Eylemciler, ABD'yi “emperyalist saldırgan” olarak gördüklerini belirtti. Protestoların Venezuela için toplanan Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi toplantısıyla eş zamanlı gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.