Sosyal Medya

İran'dan Fransa'ya: Füzelerimizin kapasitesi müzakereye açık değildir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın balistik füze programıyla ilgili yeni yaptırım tehditlerinin iki ülke arasındaki iş birliğine ve siyasi müzakerelerdeki hakim ruha aykırı olduğunu savundu.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa DışiÅŸleri Bakanı Le Drian'ın füze programına yönelik yaptırım tehditleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada Paris yönetimini eleÅŸtirdi. Füze kapasitesinin artırılmasının ulusal güvenliÄŸin teminatı ve meÅŸru savunma kabiliyetinin bir parçası olduÄŸunu ileri süren Kasımi, bu programın caydırıcılık doktrinine dayandığını ifade etti.
 
Ä°ran'ın, bölgede barış ve istikrarın kalıcı olmasından yana olduÄŸunu ancak ABD ile Fransa baÅŸta olmak üzere Avrupa ülkelerinin yüksek sayıda sofistike ve hücum silahları sattığını iddia eden Kasımi, silah satışlarının bölgedeki denge ve istikrarın bozulmasının temel faktörü olduÄŸunu savundu.
 
 
'Ä°RAN NE KADAR GEREKLÄ° GÖRÜRSE, SAVUNMA KABÄ°LÄ°YETLERÄ°NÄ° O KADAR GÜÇLENDÄ°RMEYE DEVAM EDECEK'
 
 
Ä°ran'ın savunma kabiliyetinin artırılmasının 'mevcut reel tehditlerin' deÄŸerlendirilmesi sonucunda planladığını aktaran Kasımi, "Ä°ran ne kadar gerekli görürse o kadar güçlendirmeye devam edecek. Ä°ran füzelerinin kapasitesi müzakereye açık deÄŸildir. Bu nokta Ä°ran ile Fransa arasında devamlı olarak yapılan siyasi müzakerelerde Fransa'nın bilgisine sunulmuÅŸtur." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
 
'HER TÜRLÜ YAPTIRIM, Ä°RAN'IN BU ÜLKELERE KARÅžI MUAMELESÄ°NÄ° GÖZDEN GEÇÄ°RMESÄ°NE YOL AÇACAK'
 
 
Fransa DışiÅŸleri Bakanı Le Drian'ın füze programı baÄŸlamında yeni yaptırım tehditlerinin iki ülke arasındaki iÅŸ birliÄŸi ve siyasi müzakerelerdeki hakim ruha aykırı olduÄŸunu ifade eden Kasımi, "Avrupa ülkelerinin her türlü yeni yaptırımı, Ä°ran'ın bu ülkelerle olan muamelesini gözden geçirmesine yol açacaktır." ifadesini kullandı.
 
Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bugün Paris'te gazetecilere yaptığı açıklamada, balistik füze programıyla alakalı Ä°ran ile yapılan müzakerelerin sonuca ulaÅŸmaması durumunda Tahran'a yaptırım uygulayacaklarını söylemiÅŸti. Le Drian, daha önce de Ä°ran'ın balistik füze programının BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2231 sayılı kararına aykırı olduÄŸu deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.
 
Kaynak : Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.