Sosyal Medya

Bakan Akar'dan astsubaylara müjde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile TEMAD temsilcileri ve muvazzaf astsubaylarla bir araya geldi. Akar, 'Emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çalışma içindeyiz. İnşallah bu konuyu da kısa süre içinde çözeceğiz' dedi.



Akar, Türkiye Emekli Astsubaylar DerneÄŸi (TEMAD) temsilcileri ve muvazzaf astsubaylarla Etiler Orduevi'nde hafta içi düzenlenen öÄŸle yemeÄŸinde bir araya geldi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin subayı, astsubayı, uzman erbaşı ve kuvvet komutanlıklarıyla bir bütün olduÄŸunu belirten Bakan Akar, "Subay ve astsubay et ve tırnak gibidir, ayrım yapılması imkansızdır. Gece gündüz, kıtada, operasyonlarda tüm görevlerde beraberler." diye konuÅŸtu.

Bütünün bir parçası astsubayları "olmazsa olmaz" olarak nitelendiren Akar, "Astsubaylarımızın bir eli karargahta bir eli erbaÅŸ ve erlerdedir. Astsubaylarımızın teknik, idari, komuta konusundaki rolleri yadsınamaz, hiçbir ÅŸekilde göz ardı edilemez. Herkes astsubaylarımızın öneminin ve deÄŸerinin farkında, bundan kimsenin ÅŸüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.


Subay ve astsubayların kiÅŸisel geliÅŸimlerine deÄŸinen, bu konudaki çalışmaları önemli olarak deÄŸerlendiren Bakan Akar, ÅŸunları söyledi:

"Astsubaylarımızın özlük haklarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptık. Statü geçiÅŸ kontenjanlarında astsubaylarımızın lehine artış oldu. Tüm personelin özlük haklarında 400 lira artış oldu. Ayrıca muvazzaflardan özel ihtisas sahibi astsubaylara ilave deÄŸiÅŸik rakamlar verildi. Gelen talepler arasında rütbe yaÅŸ haddinin 55'ten 60'a çıkarılması var. Bir diÄŸer konu ise derece ve kademe konusu. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. Gazi astsubaylarımızdan 40 yaşını doldurmayanlara statü geçiÅŸleri için ilave hak verildi. Ayrıca sadece emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileÅŸtirmeyi amaçlayan bir çalışma içindeyiz. Ä°nÅŸallah bu konuyu da kısa süre içinde çözeceÄŸiz."

UZMAN ÇAVUÅžLARA ORDUEVÄ°

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin 7 gün 24 saat fedakarca görev yaptığını, buradaki amaçlarının ise milletin sevgi ve saygısını kazanmak olduÄŸunu aktaran Akar, uzman erbaÅŸların özlük haklarıyla ilgili de önemli çalışmaların yapıldığını belirtti.


Uzman çavuÅŸ aylıklarına 400 lira net ilave yapıldığını, yaÅŸ sınırının ise 45'ten 52'ye çıkarıldığını anımsatan Bakan Akar, ÅŸu bilgileri verdi:

"Uzman çavuÅŸlarımızın ek göstergelerinde artış yapıldı, derece ve kademe iÅŸlemlerinde geliÅŸme saÄŸlandı.10 yılını bitirmemiÅŸ olanlardan astsubaylığa geçiÅŸte sorun vardı. O da ortadan kaldırıldı. Zati tabanca verilmesi talepleri vardı. O konuda da düzenleme yapıldı. Lojmanlardan yararlanma konusundaki oranı da onların lehine artırdık. SözleÅŸme sürelerinde yaÅŸanan sıkıntıları da çalışıyoruz. Uzmanlarımıza orduevi konusunda yeni bir çalışma baÅŸlattık. Ankara ve Ä°zmir'de bir Ä°stanbul'da ise iki tane olmak üzere uzmanlarımıza orduevi yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ä°lk olarak Ankara'dan baÅŸladık. Çalışmalarımız sürüyor."

TEMAD BAÅžKANI DÜRGEN'DEN TEÅžEKKÜR

TEMAD BaÅŸkanı Hamza Dürgen de Bakan Akar ve komutanlarla bir araya gelmekten duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdi.

"Mesleki konularımızla ilgili bizimle yakından ilgilenmenizden dolayı çok teÅŸekkür ediyorum." diyen Dürgen, gerek mesleki gerek sivil hayatta yaÅŸadıkları sıkıntıları yakından aktarma fırsatı bulduklarını vurguladı.

Talep ve sorunlarını aktaran Dürgen, "Bize sahip çıkmanızı bize destek olmanızı bekliyoruz." diye konuÅŸtu.

Etiler Orduevi'ndeki yemeÄŸe Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre KaraosmanoÄŸlu, Alpaslan KavaklıoÄŸlu ve diÄŸer yetkililer de katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.