Sosyal Medya

CHP ve İYİ Parti anlaştı! Yerel seçimde iş birliği genişletme kararı

Yerel seçim öncesi ittifak kararı alan CHP ve İYİ Parti 21 büyükşehirde uzlaşmaya varmıştı. İttifakın genişlemesini isteyen iki parti görüşmelerini sürdürmüş, ancak bazı ilçelerde görüş ayrılıkları olduğu ortaya çıkmıştı. Gelen son dakika haberine göre, pürüzler giderildi ve iki parti yerel seçime yönelik iş birliğinin genişletilmesinde nihai mutabakata vardı.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, ittifak protokolü açıklaması için saat 11.30’da, görüÅŸmeleri yürüten Genel BaÅŸkan Yardımcıları OÄŸuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’la birlikte Ä°YÄ° Parti Genel Merkezi’ne gitti. Heyette, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent KusoÄŸlu da yer aldı.

KılıçdaroÄŸlu’nu genel merkez giriÅŸinde Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat DerviÅŸoÄŸlu karşıladı. KılıçdaroÄŸlu açıklama öncesi Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener ile makamında basına kapalı görüÅŸme yaptı.

GörüÅŸmenin ardından iki lider ortak basın açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROÄžLU: ÇOK MUTLUYUM

KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları:

Demokrasi tarihinde ilk imzayı atma gibi bir geleneÄŸimiz var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez demokratik anlamda çok geniÅŸ bir iÅŸbirliÄŸini hayata geçiriyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz, huzur içinde yaÅŸama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana deÄŸil, huzurdan yanayız. Bizler uzlaÅŸma kültürünü oldukça geniÅŸ bir baÄŸlamda Türkiye'nin önüne koyduÄŸumuz için çok mutluyum.

AKÅžENER: MÄ°LLETÄ°MÄ°ZE HAYIRLI OLSUN

AkÅŸener'in açıklamalarından satır baÅŸları:

Biz yerel seçimlere gidiyoruz. Ama izliyoruz ki sanki savaÅŸa gidiyoruz.Türkiye'nin konumu itibariyle elbette iktidar ve muhalefetin son derece dikkatli olması gerektiÄŸini defalarca belirttik. Biz yerel seçime gidiyoruz. Muhtar seçeceÄŸiz, ilçe, il ve büyükÅŸehir belediye baÅŸkanları seçeceÄŸiz.

Biz bugüne kadar Cumhur Ä°ttifakı'nın oluÅŸturduÄŸu sisteme hakaret eden ve taciz eden bir ifade kullanamadık. Ama diÄŸer taraftaki iki siyasi partinin liderlerinin hakaret etmesi, taciz etmesi gerçekten utanç vericidir. Bütün bunlara raÄŸmen huzurun ve kardeÅŸliÄŸin tarafıyız. Biz bu düÅŸmanca dili dikkate almayacağız. ArkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum, bu iÅŸ birliÄŸinin milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

ETÄ°MESGUT VE BODRUM'DA KRÄ°Z ÇÖZÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre iki parti arasında tartışma konusu olan Etimesgut ve Bodrum’da her iki parti kendi adayını çıkarma kararı aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.