Sosyal Medya

Güncel

Elektrikli arabaların şarj sorunu yakın gelecekte tarih olacak

Günümüz teknolojilerinin önündeki en önemli engellerden biri olan batarya ve şarj sorunu yakın zamanda çözülüyor. Kanadalı teknoloji şirketi CVMR, geliştirdiği yeni pil teknolojisi sayesinde lityum pillere oranla 5 kat daha fazla enerji depolayan magnezyum bazlı şarj edilebilir piller üreterek önemli bir AR-GE çalışmalarına imza attı.



Teknolojinin hızla geliÅŸmesiyle birlikte artan enerji tüketimi karşısında gündelik hayatın büyük bir kısmında kullanılan lityum piller ve ÅŸarj edilebilir bataryalar yetersiz kalıyor. Akıllı telefonlardan bilgisayarlara, elektrikli otomobillerden müzikçalarlara kadar birçok taşınabilir elektronik cihaz için hızlı ÅŸarj olabilen ve daha fazla enerji depolayabilen piller aranıyor. Kanadalı teknoloji ÅŸirketi ‘CVMR Energy Metals’ 8 yıldır sürdürdüÄŸü araÅŸtırmalar sonucunda, birçoÄŸuk insanın ortak ortak sorunu olan pil ömrüne alternatif çözüm üretti ve ÅŸarj edilebilir bataryalarda anot olarak magnezyum kullanarak önemli bir buluÅŸa imza attığını duyurdu.

CVMR, geliÅŸtirdiÄŸi yeni pil teknolojisi sayesinde lityum iyon pillere göre 5 kat daha fazla enerji depolayan magnezyum bazlı ÅŸarj edilebilir piller ürettiÄŸini belirtti. Yatırım ağına Türkiye'ti de ekleyen CVMR, Türkiye'de bir batarya üretim tesisi kurmak için mevcut otomobil ve batarya üreticileri ile görüÅŸmelere de baÅŸladığını açıkladı.

AW605708_02

'MAGNEZYUM BAZLI BATARYALAR ELEKTRÄ°KLÄ° OTOMOBÄ°LLERDE 2 YIL Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE KULLANILABÄ°LÄ°R'

Los Angeles’da düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan CVMR Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve CEO'su Kamran M. Khozan, "Magnezyum bazlı bataryaların en önemli avantajı, aynı boyuttaki lityum bataryalara göre 5 kata kadar daha fazla enerji depolamanın mümkün olması. Bu yeni buluÅŸ için Amerikan Patent Enstitüsü’nde bekleyen dört patent baÅŸvurumuz bulunuyor. Yeni bataryaları önümüzdeki 2 yıl içinde ticarileÅŸtirmeyi hedefliyoruz. Lityum pillere kıyasla daha küçük bataryalara daha fazla enerji sığdırılması elektrikli araçların hızla yaygınlaÅŸmasını hızlandıracaktır. Magnezyum ÅŸarj edilebilir bataryaların asıl pazarlarının, elektrikli otomobillerin üretilebildiÄŸi tüm lokasyonlar ile özellikle Kuzey Amerika, Avrupa BirliÄŸi ülkeleri, Çin ve Hindistan olmasını bekliyoruz" dedi.

Kamran M. Khozan ayrıca, lityum bazlı ÅŸarj edilebilir bataryalara uzun yılllardır alternatif arayan Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı (Berkeley Lab), Ann Arbor Toyota AraÅŸtırma Enstitüsü ve ABD Enerji Bakanlığı Ortak Enerji Depolama AraÅŸtırma Merkezi’nin verdiÄŸi desteÄŸin de magnezyum bazlı bataryalarla ilgili araÅŸtırma sonuçlarının CVMR’nin bu buluÅŸa imza atmasını saÄŸladığını belirtti.

MAGNEZYUM BAZLI KATI ELEKTROLÄ°T SAYESÄ°NDE BATARYALAR ARTIK DAHA GÜVENLÄ°

Åžarj edilemeyen magnezyum piller daha önce üretilmiÅŸ olsa da CVMR araÅŸtırmacıları geliÅŸtirdikleri pil teknolojisiyle lityum pillerde kullanılan sıvı elektrolit yerine yüksek verimli katı elektrolit kullanarak ÅŸarj edilebilir magnezyum piller üretmeyi baÅŸardığını bildirdi. Afrika'daki en büyük vanadyum rezervlerinden birine sahip olan CVMR’ın araÅŸtırmacıları vanadyum, manganez ve geçiÅŸ metallerinin magnezyum piller için en uygun katot olduÄŸunu belirtiyor.
KAYNAK:Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.