Sosyal Medya

Güncel

Cemal Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'ye geliyor

BM Özel Raportörü Agnes Callamard,Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma için Türkiye'yi ziyaret edecek.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi Ä°nfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruÅŸturma için 28 Ocak-2 Åžubat'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

Edinilen bilgiye göre, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine iliÅŸkin uluslararası soruÅŸturmaya Özel Raportör Callamard öncülük edecek. Callamard, uluslararası soruÅŸturmaya 28 Ocak-2 Åžubat'ta Türkiye'yi ziyaret ederek baÅŸlayacak.

BM Özel Raportörü, soruÅŸturma sürecinde elde ettiÄŸi bilgileri ve soruÅŸturmaya iliÅŸkin tavsiyelerini BM Ä°nsan Hakları Konseyi'nin hazirandaki oturumuna rapor olarak sunacak.

Öte yandan, Callamard'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete iliÅŸkin bu akÅŸam ya da yarın sabah yazılı açıklama yapması bekleniyor.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, bugün A Haber'de gündeme iliÅŸkin yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine iliÅŸkin son derece ÅŸeffaf bir süreç yürüttüklerine vurgu yaparak cinayetin sorumlularının bulunmasının önemini vurgulamıştı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, bu cinayetin uluslararası boyuta taşınması yönünde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın talimat verdiÄŸini söyleyerek, Callamard'ın bu ay sonu Türkiye'yi ziyaret edeceÄŸi bilgisini paylaÅŸmıştı.

Kaşıkçı'nın cesedi hala bulunamadı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın evlilik iÅŸlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiÄŸi Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda organize bir ÅŸekilde katledilmesinin üzerinden 3 aydan uzun bir zaman geçti.

Orta DoÄŸu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda öldürülmesi ve sonrasında yaÅŸananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cinayetin üzerinden geçen 108 günde Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüÄŸüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduÄŸu konusu ise hala netlik kazanmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.