Sosyal Medya

Güncel

ABD askeri isyan etti: Bize Çin’den aldıkları botları veriyorlar

ABD başkanı Donald Trump’ın Afganistan'dan yaklaşık 7 bin asker çekmeye hazırlandığı günlerde ABD’nin Host vilayetinde bulunan askeri kampında bulunan ABD askerleri Washington yönetiminin kendilerine yeterli fonu ayırmadığını ifade ederek şikayetler de bulunmaya başladı.



Afganistan'ın doÄŸusundaki Host vilayetinde bulunan ABD'ye ait hava üssünde bulunan ABD askerleri son günlerde Washington yönetiminin kendilerine yeterli fonu ayırmadığını ifade ederek ÅŸikayetler de bulunmaya baÅŸladı.

ABD baÅŸkanı Donald Trump'ın Afganistan'dan yaklaşık 7 bin asker çekmeye hazırlandığı günlerde yaÅŸanan finansal krizin ABD baÅŸkanı Donald Trump'ın bölgeye gönderdiÄŸi yardımları kesmesi ile ilgili olduÄŸu sanılıyor.

Host vilayetinde bulunan askeri kampta bulunan ABD askerleri,  kendilerine ‘'ucuz'' Çin botları dağıtıldığını Pentagon'un daha hangi kısıtlamalar yapacaklarını merak ettiklerini ifade ediyor.

Kampta bulunan ABD askerlerinin paylaÅŸtığı görüntülerde iddialarını doÄŸruluyor.

WhatsApp Image 2019-01-24 at 17.52.31 (1)

3 Ocak'ta Eski Savunma Bakanı Jim Mattis'in 700 milyar dolarlık savunma bütçesinden dolayı kendisine teÅŸekkür ettiÄŸini hatırlatan Trump, Ancak o benim için ne yaptı, Afganistan'da ne yaptı? Çok iyi deÄŸildi. Afganistan'da yaptıklarından memnun deÄŸilim ve olmamam gerekir." Ä°fadelerini kullanmıştı.

8 BÄ°N 400 AMERÄ°KAN ASKERÄ° VAR

ABD'nin Taliban'a yönelik operasyonları 2014'te sona erdirilmiÅŸti. Ancak ABD özel güçleri, Afgan ordusuna destek saÄŸlamaya devam ediyor.

Afganistan'daki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral John Nicholson Åžuat'ta Senato'ya birkaç bin askere daha ihtiyaçları olduÄŸunu söylemiÅŸti. Afganistan'da halihazırda 8 bin 400 Amerikan askeri bulunuyor.

ABD, yaklaşık 3 bin kiÅŸinin öldüÄŸü 11 Eylül saldırılarından sonra Afganistan'ı iÅŸgal etmiÅŸti.

Ancak Amerikalı yetkililerin askeri harekatın baÅŸlamasından 15 yıl sonra ülkede durumun kötüleÅŸmesinden kaygı duyduÄŸu belirtiliyor.

WhatsApp Image 2019-01-24 at 17.52.31

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.