Sosyal Medya

Venezuela Ordusu: Muduro'nun yanındayız

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, silahlı kuvvetlerin ABD destekli Juan Guaido'nun başkanlığını tanımayacağını duyurdu.



Venezuela Ulusal Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri'nin Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'yu baÅŸkan olarak tanımayı sürdürdüÄŸünü ilan eden Venezuela ordusu, "Dayatılan baÅŸkanı kabul etmeyeceÄŸiz" açıklamasında bulundu.
 
Padrino Lopez tarafından yapılan açıklamada "Anayurdun askerleri gizli çıkarları olanlar tarafından yasadışı olarak dayatılan baÅŸkanı kabul etmeyecek" diyerek, Venezuela ordusunun "anayasayı ve ulusal egemenliÄŸi koruyacağını" söyledi.
 
ABD YANLISI ÜLKELERDEN TRUMP'A DESTEK
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Guaido'yu Venezuela Devlet BaÅŸkanı olarak tanıyacaklarını açıklamış, Trump'ın açıklamasının ardından bölgedeki ABD destekli hükümetler benzer yönde karar almıştı.
 
Meksika, Bolivya ve Uruguay'ın da aralarında olduÄŸu ülkelerse ABD destekli darbe giriÅŸimine karşı Maduro'ya destek açıklamasında bulundu.
 
TRUMP'IN DESTEKLEDİĞİ GUAÄ°DO DARBE ÇAÄžRISI YAPMIÅžTI
 
Venezula’da ABD yanlısı muhaletin lideri Juan Guaido 10 gün önce darbe çaÄŸrısı yapmış, bu açıklama ABD tarafından desteklenmiÅŸti.
 
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Guaido muhalefetine olan desteklerini dile getirerek, “Donald Trump yönetimi, Venezuela Milli Meclisinin hükumetin meÅŸru bir parçası olduÄŸunu destekliyor. Guaido’nun Madoro’yu, iktidarı zorla ele geçiren gaspçı olarak nitelendirmesi de cesaretli bir karar" ifadelerinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.