Sosyal Medya

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiçbir ülke Venezuela'ya devlet başkanı atayamaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hiçbir ülke Venezuela'ya veya başka bir ülkeye devlet başkanı atamayaz. Bu saçmalık ve saldırganlıktır. Gayri meşru bir eylemdir." dedi.



Çelik, Venezuela'da Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmesi ve ABD BaÅŸkanı Trump'ın bunu tanımasıyla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ÅŸöyle:

"Hiçbir ülke Venezuela'ya ya da baÅŸka ülkeye devlet baÅŸkanı "atayamaz." Demokrasi ile yönetilen ülkelerin, baÅŸka bir ülkeye "atama" yoluyla devlet baÅŸkanı seçmeleri tam bir saçmalık ve saldırganlıktır. Bu eylem, gayrı meÅŸru bir eylemdir.

Darbe ile iÅŸbaşına gelen ve seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanını hapse atan birine "kırmızı halı serenler", kendi halkını katleden bir baÅŸkasıyla "diyalog"tan bahsedenler, baÅŸka bir ülkenin devlet baÅŸkanını atamaya çalışıyorlar.

Atadıkları kiÅŸiye "geçici devlet baÅŸkanı" ünvanı vermiÅŸler. Dünya siyaset tarihine geçecek en saldırgan kavramlardan biri olacak "geçici devlet baÅŸkanı" tabiri. "Geçici devlet baÅŸkanınız budur" demek, o halka hakaret etmektir.

Venezuela'daki seçimleri beÄŸenmeyenler, bir baÅŸka ülkede darbeyle iÅŸ başına geleni kırmızı halıyla karşılıyor, kendi halkını kimyasal silahlarla katleden bir diÄŸeri ile diyalog yolları arıyor. Bunlar "kalıcı" oluyor. Kendi beÄŸenmediklerinin yerine ise "geçici" baÅŸkan atıyorlar.

Modern zamanlarda çok siyasi yalan dolan görüldü. Ama eÄŸer "yalan çağı" diye bir ÅŸey olsaydı, bunun baÅŸlangıç tarihi, "atama" yoluyla "geçici devlet baÅŸkanı tayin etmek" olurdu.

Bir ülkeye devlet baÅŸkanı atama çılgınlığına düÅŸenlerin pek çok çıkar hesabı olduÄŸu açıktır. Ama uÄŸraÅŸtıkları ülkenin halkının yararına bir hesap içinde olmadıkları açıktır.

Atama yoluyla Venezuela halkına devlet baÅŸkanı tayin etmek o halka hakarettir. Bu hakaretin peÅŸinden gidenler, Latin Amerika'nın özgürlük ışığı "Simon Bolivar yaÅŸasaydı nasıl davranırdı" diye düÅŸünsünler ve aynaya uzun uzun baksınlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.