Sosyal Medya

İki ülke arasında 'kim daha salak' tartışması krize dönüştü

İtalya ve Fransa hükümetleri arasında son haftalarda yapılan, birbirlerini eleştiren karşılıklı açıklamalarla başlayan diplomatik kriz yeni boyutlara ulaştı.



Ä°sviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 49'uncu Dünya Ekonomik Forumu'nda konuÅŸan Ä°talya BaÅŸbakanı Giuseppe Conte, " Fransa'nın BM Güvenlik Konseyindeki koltuÄŸu AB'ye verilmeli. EÄŸer Fransa BM Güvenlik Konseyindeki yerini kullanılabilir bir hale getirmek istiyorsa bunu konuÅŸalım ve Avrupa baÄŸlamında yapalım." dedi.
 
Conte, Fransa'nın BM Güvenlik Konseyinin Daimi Üyesi olmasına atıfta bulunarak, "Hedefimiz, tek bir Avrupa ülkesine böyle önemli bir koltuÄŸu vermek olmamalı." ifadelerini kullandı.
 
Ä°talya BaÅŸbakanı ayrıca, Fransa ve Almanya ile yaÅŸadıkları sorunların ülkeler arasındaki dostluÄŸa zarar vermemesi gerektiÄŸini vurgulayarak, "Ä°talya ve Fransa ile Ä°talya ve Almanya arasında geleneksel bir dostluk var. EÄŸer bazı ÅŸeyleri tartışıyorsak, bu dostluÄŸu etkilememeli." görüÅŸünü savundu.
 
Öte yandan, Fransa'nın Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı Nathalie Loiseau da Paris'teki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilerin Ä°talya ile yaÅŸanan krizle ilgili sorularını yanıtladı.
 
Sarı Yelekliler'e destek veren, Fransa'nın Afrika'da sömürgeci bir politika izlediÄŸini ve bu yüzden cezalandırılması gerektiÄŸini savunan Ä°talya BaÅŸbakan Yardımcısı Luigi Di Maio ve diÄŸer BaÅŸbakan Yardımcısı Ä°çiÅŸleri Bakanı Matteo Salvini'nin sözlerine cevap veren Loiseau, "Anlamsız açıklamalar. 'Kim daha salak' diye yarışma yapmak istemiyoruz. Ä°talya ile birlikte yapacak çok iÅŸimiz var ve bunları yapmaya devam etmek istiyoruz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.