Sosyal Medya

Güncel

Domuz gribi bilançosu ağırlaşıyor! Ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

Gürcistan'da domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin satısı 21'e yükseldi.



Gürcistan'da domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü kaynaklı ölümler artmaya devam ediyor. Ülkenin Acara Özerk Cumhuriyeti'nde iki kiÅŸi daha yaÅŸamını yitirdi. Son iki ölümle birlikte Gürcistan'da, H1N1 gribinden ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Gürcistan'da domuz gribi virüsünün bu seferki kurbanlarının Türkiye sınırındaki Acara Özerk Cumhuriyeti sakinlerinden 2 kiÅŸi olduÄŸu bildirildi. Yetkililer, gripten ölenlerin 48 yaşında bir kadın ve 33 yaşında bir erkek olduÄŸunu açıkladı.

Trabzon'da hayatını kaybetti

Yetkililer, kadının Batum Devlet Hastanesinde, erkeÄŸin de tedavisi için götürüldüÄŸü Trabzon'da hayatını kaybettiÄŸini bildirdi.

Son iki ölümle birlikte H1N1 gribinden ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Konuya iliÅŸkin açıklama yapan Aversi kliniÄŸinin acil durum doktoru Hatuna Ebralidze, domuz gribi virüsü hastalığından acil durum ünitesine üç kiÅŸinin daha yerleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

11 Ocak'ta Gürcistan Çalışma, SaÄŸlık ve Sosyal Koruma Bakanı Davit Sergeenko, ülkesinde yaÅŸanan domuz gribi vakaları nedeniyle tüm vatandaÅŸlara ücretsiz domuz gribi ilacı dağıtılacağını duyurmuÅŸtu. Gürcistan'da yaklaşık 750 kiÅŸiye grip tedavisi uygulanırken, bu güne kadar H1N1 virüsünden 21 kiÅŸinin öldüÄŸü biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.