Sosyal Medya

Güncel

Darbe sonrası Tayland'ın ilk seçim tarihi belli oldu

2014'teki askeri darbeden bu yana Taylan'daki ilk genel seçim 24 Mart'ta yapılacak



Tayland Seçim Komisyonu, ülkede ordunun 2014'te iktidara gelmesinden bu yana ilk genel seçimin 24 Mart'ta düzenleneceÄŸini bildirdi.

Seçim Komisyonu, Tayland Kraliyet Sarayı'nın bugün, ülkede genel seçimin yapılacağını duyuran bir kararname yayımlamasının ardından seçim tarihini belirledi.

Komisyon BaÅŸkanı Ithiporn Boonpakong, genel seçimin 24 Mart'ta yapılacağını bildirdi. 

Kraliyet Gazetesi'nde yayımlanan genel seçimlere iliÅŸkin kararname, askeri hükümet tarafından hazırlanan seçim yasalarını yürürlüÄŸe koyuyor. 

Ulusal Seçim Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Nat Laosisawakul, geçen ay, komisyonun genel seçim tarihi olarak 24 Åžubat 2019'u belirlediÄŸini bildirmiÅŸti. 

BaÅŸbakan Prayut Chan-o-cha liderliÄŸindeki cunta hükümeti, seçim tarihinin ilanının hemen ardından siyasi kampanya yasaklarını kaldırmıştı. 

Cunta hükümeti siyasi yasakların kaldırılmasına iliÅŸkin ilk adımı eylülde atmış, siyasi parti örgütlenmelerini serbest bırakmıştı. 

Tayland'da ordunun yönetime el koyduÄŸu Mayıs 2014'ten bu yana ülkede hala demokratik düzene geçilmedi. 

Prayuth liderliÄŸindeki cunta yönetimi daha önce birçok kez seçim tarihi ilan etmesine raÄŸmen seçimleri farklı bahanelerle ertelemiÅŸti. 

Tayland Genelkurmay BaÅŸkanı Apirat Kongsompong, geçen hafta, seçim tarihinin beÅŸinci kez ertelenebileceÄŸine yönelik söylentiler üzerine bir haftada üç kez yapılan seçim yanlısı gösterilere tepki göstermiÅŸ ve göstericilere, "Eylemlerinize sınır koymalısınız ve bu sınırı geçmemelisiniz." uyarısını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.