Sosyal Medya

Güncel

Arafat'ın arsasına ipotek konuldu

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın da mirasçıları arasında yer aldığı arsa, İsrail mahkemesinin kararıyla geçici olarak ipotek altına alındı



Ä°srail mahkemesi, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te yer alan ve Eski Filistin Devlet BaÅŸkanı Yasir Arafat'ın da mirasçıları arasında yer aldığı arsaya geçici ipotek koydu.

Haaretz gazetesindeki habere göre, Kudüs Bölge Mahkemesi, "Filistinlilerin düzenlediÄŸi saldırılarda yakınlarını kaybeden" Yahudi ailelerinin kendilerine tazminat ödenmesi için Filistin yönetimi aleyhine açtığı davada DoÄŸu Kudüs'teki 2,7 dönümlük bir arsanın geçici olarak ipotek altına alınmasına karar verdi.  

Mahkemenin kararında söz konusu arsanın DoÄŸu Kudüs'ün Zeytin Dağı bölgesinde yer aldığı ve büyük bir kısmının bölgedeki mezarlığın içerisinde kaldığı belirtilirken Arafat ailesinin çok sayıda mirasçısı bulunan arsanın yalnızca yüzde 0,5'ine sahip olduÄŸu ifade edildi.

Arafat ailesinin arsanın çok küçük bir kısmında pay sahibi olmasına raÄŸmen mahkemenin tüm arsaya geçici ipotek koyma kararı alması dikkati çekti. 

"Kararın hukuki hiçbir dayanağı yok"

Yakınlarını kaybeden 8 Yahudi ailenin tazminat almak için açtığı davada Filistin yönetimini temsil eden avukat Yossi Arnon, Haaretz'e yaptığı açıklamada mahkemenin ipotek kararını haber sayesinde öÄŸrendiÄŸini ve karara itiraz edeceÄŸini söyledi. 

Mahkemenin geçici ipotek kararının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını dile getiren Arnon, "Bu durum birisi Kudüs'te cinayet iÅŸleyince bu cinayetten Kudüs polisi sorumludur demek gibi birÅŸey. Saldırıyı yapanların Filistin yönetiminin kontrolündeki bölgelerden gelmesi Filistin yönetimini sorumlu yapmaz." ifadelerini kullandı. 

Haberde, Ä°srail mahkemelerinde Filistin yönetimine karşı açılmış buna benzer 120'ye yakın dava bulunduÄŸu kaydedildi. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.