Sosyal Medya

Güncel

Mısır'ın gündeminde adalar var

Mısır’da muhalifler, gecekonduların yıkılması vesilesiyle Tiran ve Sanafir adalarını gündeme getirdi.



Mısır yönetiminin Giza'da piramitlerin yakınındaki bölgede ruhsatsız yapıları yıkmasını fırsat bilen muhalifler, Tiran ve Sanafir adalarını sosyal medya aracılığıyla yeniden gündeme getirdi
Muhalifler, Mısır yönetiminin dün Giza’da piramitlerin yakınında yer alan Nezlet es-Simman bölgesindeki ruhsatsız yapıları yıkmasını fırsat bilerek, Tiran ve Sanafir adalarını meselesini tekrar gündeme getirdi.

RUHSATSIZ DEĞİL İDDİASI

Muhalif siyasi aktivistler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, piramitlerin yakınındaki yapıların ruhsatsız olmadığını, hükümetin o bölgeyi yabancılara satmak için Mısırlıların evlerini yıktığını iddia etti.

Liberal muhalif aktivist Ä°slam Lutfi, Twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, "Tiran ve Sanafir adalarının satılmasına ses çıkarmadınız ÅŸimdi neden Nezlet es-Simman’ın satılmasına karşı çıkıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Zeyneb Adil isimli Twitter kullanıcısı ise, "Nezle es-Simman sakinleri Tiran ve Sanafir adaları için yapılan eylemlere destek verselerdi bugün yıkılan evleri için aÄŸlamak zorunda kalmayacaklardı.” dedi.

ÇoÄŸunlu Mısır dışında yaÅŸayan muhalifler, “Tiran ve Sanafir adalarını unutmayın” ÅŸeklinde hashtaglar yaptı.

MURSÄ°’NÄ°N DEVRÄ°LMESÄ°NE DESTEK VERMÄ°ÅžLERDÄ°

Giza’da piramitlerin yakınlarındaki bölgede yaÅŸayan ve piramitleri ziyaret için gelen turistleri fayton, at ve develerle gezdiren Nezlet es-Simman bölgesi sakinleri, 25 Ocak Devrimi esnasında Tahrir Meydanı’ndaki eylemcileri dağıtmak için atlar ve develerle meydana girmiÅŸ ve çıkan olaylarda yüzlerce kiÅŸi yaralanmıştı.

Bu bölgede yaÅŸayanlar Mısır’ın demokratik yollarla seçilen ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle devrilmesine de destek vermiÅŸti.

Mısırlı muhalifler Nezlet es-Simman bölgesinde dün yıkılan binaları fırsata çevirerek, bölge sakinlerine geçmiÅŸte yaptıklarını hatırlatırken “Tiran ve Sanafir” adalarını da tekrar gündeme taşıdı.  

ADALAR MESELESÄ°

Tiran ve Sanafir adalarının egemenliÄŸinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören anlaÅŸma, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyareti esnasında 8 Nisan 2016 tarihinde imzalanmıştı.

Sisi yanlılarından bir grubun da içinde bulunduÄŸu geniÅŸ bir muhalif grup anlaÅŸmaya karşı çıkmış ve eylemler yapmıştı.

Söz konusu anlaÅŸmayı Sayıştay'ın iptal etmesine raÄŸmen, Mısır Parlamentosu 14 Haziran 2017 tarihinde onaylamıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.