Sosyal Medya

Güncel

Filistinlilerden Malezya'ya sevgi gösterisi

Gazze'deki Yermuk Stadı'nda oynanan maçta Gazzeli taraftarlar, Malezya'nın İsrailli yüzücüleri ülkeye almama kararına destek vermek için Malezya bayrağı ve pankart açtı



Gazze'de futbol taraftarları, Malezya'nın ev sahipliÄŸini yapacağı "2019 Dünya Paralimpik Yüzme Åžampiyonası"na katılmak isteyen Ä°srailli yüzücüleri ülkeye almama kararına destek verdi.

Gazze'deki en eski futbol statlarından biri olan Yermuk Stadı'nda oynanan bir maçta taraftarlar, Malezya'nın Ä°srailli sporcuları ülkeye almama kararını Malezya bayrağı sallayarak ve teÅŸekkür pankartı açarak destekledi.

Malezya Filistin Kültür KuruluÅŸu BaÅŸkanı Muslim Ä°mran, yaptığı açıklamada, "Stattaki bayrak ve pankart, Malezya'ya verilen desteÄŸi ve Filistinlilerin memnuniyetini göstermektedir." dedi.

Ä°mran, Malezya'nın Ä°srailli yüzücülere yönelik kararının hemen ardından Filistinlilerin sosyal medyada Malezya'yı destekleyen kampanyalar baÅŸlattığını belirterek "Malezya'nın duruÅŸu Filistin ve özellikle Gazze tarafından çok olumlu karşılandı." diye konuÅŸtu.

Malezya BaÅŸbakanı Mahathir Muhammed, 11 Ocak'ta Ä°srail basınında çıkan, Ä°srailli yüzücülerin "2019 Dünya Paralimpik Yüzme Åžampiyonası"na katılmak üzere Malezya'ya giriÅŸlerinin yasaklandığı iddialarını doÄŸrulamış ve "Malezya'nın ÅŸampiyonaya ev sahipliÄŸi yapma hakkını geri çekmek istiyorlarsa deneyebilirler." açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Mahathir'in açıklamasının ardından DışiÅŸleri Bakanı Saifuddin Abdullah da Malezya'nın Ä°srail'in katıldığı etkinliklere ev sahipliÄŸi yapmayacağını belirtmiÅŸti.

Toplam 70 ülkeden 600'den fazla yüzücünün katılacağı 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Åžampiyonası, 29 Temmuz-4 AÄŸustos'ta Malezya'nın Sarawak eyaletinde düzenlenecek.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.