Sosyal Medya

Güncel

'Tosuncuk' Mehmet Aydın uyuşturucu tacirleri tarafından dolandırıldığı sırada polise yakalanmış

Çiftlikbank organizasyonuyla onbinlerce kişiyi yüzmilyonlarca lira dolandıran ‘Tosun’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, uyuşturucu satıcıları tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Olaya ilişkin iddianameye göre Aydın’ın uyuşturucu hap almak için para ödediği torbacılar, Aydın’a hap yerine ‘bonzai’ verdi. Durumu farkeden Aydın, uyuşturucuyu değiştirmek için gittiği yerde de polislere yakalandı.



“ARABADAN ALIRKEN YAKALANDI”
 
MEHMET Aydın, 2016’nın temmuz ayında kurduÄŸu organizasyon ile yaklaşık 2 yıl içinde 132 bin kiÅŸiden, 1 milyar 139 milyon lira para toplamış, hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturmalar sürecinde de ortadan kaybolmuÅŸtu. Aydın’ın geçmiÅŸi ve firardaki yaÅŸantısıyla ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından 2016 yılında hazırlanan bir iddianameye göre polis bir araçta uyuÅŸturucu alışveriÅŸi yapıldığını tespit eden polis harekete geçti. Polis baskın yaptı. UyuÅŸturucu ile yakalanan ÅŸahıslardan birinin Mehmet Aydın olduÄŸu anlaşıldı.
 
“HAP Ä°STEDÄ°M, BONZAÄ° VERMÄ°ÅžLER”
 
Gözaltına alınan Aydın ifadesinde uyuÅŸturucu aldığını kabul etti. MaÄŸdur edildiÄŸini belirten Aydın ‘Para verip uyuÅŸturucu hap istedim, bana bonzai vermiÅŸler. DeÄŸiÅŸtirmek için gittiÄŸimde de polislere yakalandım’ dedi. Ä°lgili kanun gereÄŸince hakkında ‘adli kontrol’ kararı verildi ve dava açılması ertelendi. Ancak Aydın, ‘adli kontrol’ tedbirlerine uymadı. Ä°mza vermeye de gitmedi.
 
Bunun üzerine savcılık, Aydın hakkında ‘kullanmak için uyuÅŸturucu madde satın almak’ suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle 27 Temmuz 2016’da dava açıldı. Aydın, bu davadan sadece 4 gün sonra 31 Temmuz’da ilk ÅŸirketini kurdu ve Çiftlikbank için para toplamaya baÅŸladı..

Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.