Sosyal Medya

Güncel

Ziya Selçuk açıkladı: Önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya geçecek

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitimle ilgili her ay yeni bir projenin duyurulacağını söyledi. Televizyonda bir programa katılan Bakan Selçuk’un öne çıkan açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;



“Mesleki ve teknik eÄŸitim kurumlarından mezun olan öÄŸrencilerin yüzde 8’i kendi alanlarında çalışıyor. Artık mesleki ve teknik liselerde 9’uncu sınıftan itibaren öÄŸrencileri sektörle bir araya getirecek. Eskiden ilk baÅŸta teorik dersler ardından sektörel dersler vardı. Bunu deÄŸiÅŸtiriyoruz. Dersler sektörlerin öÄŸrencilerinden beklediÄŸi becerilere göre deÄŸiÅŸiyor.
 
Ä°Åž GARANTÄ°LÄ° LÄ°SELER
 
ASELSAN, TAÄ° ve turizm sektöründeki gibi birçok kurumla yapılan iÅŸbirlikleri ile iÅŸ garantili yüzlerce lise açılacak. Bu liselerdeki çocuklarımız sektörün onlardan beklediÄŸi becerileri kazanacak. Türkiye ve dünyadaki iktisadi hayat dikkate alınacak. Bu liseler sabit bir müfredatta olmayacak. ÖrneÄŸin biliÅŸim sektöründe her yıl büyük deÄŸiÅŸimler oluyor. Buna göre müfredatlar da güncellenecek.
Birkaç aydır deÄŸiÅŸik taslaklar üzerinde çalışıyoruz. Mart ayında ders sayıları ile ilgili açıklamalar yapılacak. Önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya geçecek. Yaklaşık yarı yarıya bir azalma olabilir.
 
ÖNCE ÖÄžRETMEN EĞİTÄ°MÄ°
 
Ä°yi bir eÄŸitim bakanı sadece bugün için deÄŸil, gelecek için de çalışır. Her ay yeni, somut büyük bir projeyi açıklayacağız. Mart, nisan, mayıs... ÖÄŸrenci ve velilerimizi bir sürprizle karşı karşıya bırakmayacağız. Kazanılmış hakları koruyacağız. Müfredatın deÄŸiÅŸmesi kendi başına çok etkili deÄŸil. ÖrneÄŸin elinizde çok iyi bir metin olan Hamlet olabilir. Peki, bunu oynayacak kiÅŸiler kimler? Ä°ÅŸte müfredat da böyle bir ÅŸey. Türkiye’de ilk defa müfredat deÄŸiÅŸmeden önce öÄŸretmen eÄŸitimlerini tamamlayacağız. Ardından diÄŸer altyapı hazırlıkları, ders kitapları gibi çalışmalar gelecek.
 
SINAVLI OKUL SAYISI
 
LGS ile ilgili aileler rahat olsun. Örnek soruları yayınlıyoruz. ÖÄŸrencilerimiz kendilerini rahat hissetsinler. Ä°l milli eÄŸitim müdürlükleriyle çalışıyoruz. Ve her il için ince ayar yapıyoruz. Mahalli yerleÅŸtirme konusunda daha akışkan bir modele geçiyoruz. Sınavla öÄŸrenci alan okulların sayısı azalacak. Ä°mkânı az olan okulların imkânları geliÅŸtirilecek. Bu konuda bir sürpriz yapmayacağız. Sistemle ilgili her ÅŸey açıklanacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.