Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Trump ile telefonda görüştü: Münbiç'te güvenliği devralmaya hazırız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan Trump'a, "Münbiç'te güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazırız" dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, iki liderin Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik endişelerini gidermek için uzlaştığı belirtildi.



CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ErdoÄŸan ve Trump arasında gerçekleÅŸen telefon görüÅŸmesinde, ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Suriye'de yaÅŸanan son geliÅŸmeler ele alındı.
 
GörüÅŸmede, geçen hafta Münbiç'te yaÅŸanan menfur terör saldırısında hayatını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini ileten ErdoÄŸan, bu elim olayın, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını etkilemeye yönelik bir provokasyon olduÄŸunu ifade etti.
 
ErdoÄŸan, Türkiye'nin Münbiç bölgesinde güvenliÄŸi vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduÄŸunu, PKK ve PKK'nın Suriye'deki uzantılarının Suriye'nin kuzeydoÄŸusunu istikrarsızlaÅŸtırmaya dönük eylemlerine izin verilmeyeceÄŸini vurguladı. 
 
Ä°ki lider, DEAÅž terör örgütünün Suriye'deki kalıntılarını temizlemek ve tekrar ortaya çıkmasını önleyecek tedbirleri ortaklaÅŸa almak konusunda mutabık kaldı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸkan Trump, güvenli bölge hakkında Türkiye ve ABD'nin Genelkurmay BaÅŸkanları arasında baÅŸlayan istiÅŸarelerin hızlandırılarak devam etmesi ve ikili ticaret hacminin artırılması hususlarında görüÅŸ birliÄŸine vardı.
 
BEYAZ SARAY: Ä°KÄ° LÄ°DER UZLAÅžTI
 
Beyaz Saray, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Trump'ın görüÅŸmesine iliÅŸkin açıklama yaptı.
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Suriye'nin kuzeydoÄŸusundaki güvenlik endiÅŸelerini gidermek için uzlaÅŸtığını belirtti.
 
Liderlerin Suriye'de kalan terör unsurlarının temizlenmesinin önemine deÄŸindiÄŸi açıklandı. 
 
Yapılan açıklamada ErdoÄŸan ve Trump'ın iki ülkenin ekonomik iliÅŸkilerinin geniÅŸletilmesini görüÅŸtüÄŸü belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.