Sosyal Medya

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma başlatıldı

"Suriyeliler Hatay'da aday çıkartırsa seçimi kazanacak kadar seçmene sahipler" diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma başlatıldı.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfi SavaÅŸ hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığını bildirdi.

Ä°çiÅŸiÅŸleri Bakanı Soylu, "Bugün hala parmak boyasının geri gelmesini önerenler, buna gerekçe olarak da milletimizin demokrasi kültürüne hakarete varacak sözde tahliller ortaya koyan modası geçmiÅŸ kalemler var. Bu kafaların Türkiyeyi geriye döndürme takıntısını anlayabilmek mümkün deÄŸildir. Bu bir gericiliktir" dedi.

Soylu, "Önceki seçimlere iliÅŸkin yaptığımız analizler gösteriyor ki yerel seçimler diÄŸer seçimlere göre güvenlik ihlallerinin daha fazla olduÄŸu seçimlerdir. Burada özellikle muhtarlık seçimlerinin de kendine ait bir rekabeti söz konusudur. Åžu ana kadar seçimlerle ilgili yaklaşık 40 hadisenin 23'ü, muhtar adayları arasında cereyan etmiÅŸtir. Dolayısıyla bu noktada tedbirlerimize ve yönlendirmelerimize ağırlık veriyoruz" dedi.

Sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat çeken Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu, "Sosyal medyadan provakasyon oluÅŸturmaya, toplumu manipüle ederek kitlesel hareketlilik hedefleyenlere karşı, seçime özel oluÅŸturacağımız 'BiliÅŸim Suçları ile Mücadele Ekiplerimiz' seçim sürecince görev yapacaklardır" diye konuÅŸtu.

Bakan Soylu ÅŸunları söyledi:

"31 Mart yerel seçimleri, PKK'nın yapabildiÄŸi her noktada, eylem ve etkinlik göstermeye çalışabileceÄŸini deÄŸerlendirdiÄŸimiz bir seçimdir. Özellikle görevlendirme yaptığımız belediyelerle ciddi kan kaybetti. Burada hem prestij ve de lojistik kaynak anlamında büyük kayıpları oldu. Åžimdi onları telafi etmek isteyeceklerdir. Dolayısıyla her türlü terör eylemine karşı hiçbir detay atlanmadan tedbir alıyoruz."

SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfi SavaÅŸ hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.