Sosyal Medya

Güncel

ABD'de binlerce kadın Trump hükümetini protesto etti

ABD'nin başkenti Washington'da binlerce kadın gösterici sloganlar atarak Trump hükümetini protesto etti.



BaÅŸkent Washington'da Freedom Plaza civarında sabah saatlerinde bir araya gelmeye baÅŸlayan göstericiler, ellerindeki döviz ve pankartların yanı sıra attıkları sloganlarla Trump International Hotel'in önünde buluÅŸtu.

Göstericiler, burada Trump yönetiminin göç, Meksika sınırına duvar ve cinsiyet eÅŸitliÄŸi gibi çeÅŸitli baÅŸlıklardaki politikaları hakkında slogan atarak, yürüyüÅŸlerine devam etti.

SoÄŸuk havanın hakim olduÄŸu Washington'daki yürüyüÅŸe Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütleri de destek verdi.

'DUVAR'A, TRUMP'A HAYIR'

New York'taki Kadınlar YürüyüÅŸü'ne geçen yapılan 6 Kasım ara seçimlerinde Kongre'ye seçilerek en genç üye ünvanını alan New York eyaleti Demokrat vekili Alexandria Ocasia-Cortez de katıldı.

Manhattan Columbus Circle'a yakın Trump International Hotel ve Tower binası önünde toplanan göstericiler, burada Ocasia-Cortez'in yaptığı kadın haklarını savunan ve Trump'ın politikalarını eleÅŸtiren kısa konuÅŸmasından sonra FogoAzul gösteri bandosu eÅŸliÄŸinde Bryant Park'a doÄŸru yürüdü.

Göstericiler, ellerinde taşıdıkları Trump maskotlarının yanısıra, "Duvar'a hayır, Trump'a hayır", "Trump, hükümeti aç" yazılı pankart ve attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti.

Sayıları yaklaşık 20 bin olduÄŸu tahmin edilen göstericiler, olaysız dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.