Sosyal Medya

Güncel

'Kur'an'ı anlamak Müslümanların en önemli görevlerindendir'

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, 'Kur'an'ın, lafzı ve manasıyla Hazreti Muhammed'e indiğine inanmak mümin olmanın temel şartıdır. İkinci görevimiz Kur'an'ı okumak ve en azından namaz kılacak kadar ezberlemektir. Onu anlamak, onu yaşamak ve onu yaşatmak da Müslümanların en önemli görevlerindendir.' dedi.



Zeytinburnu Asım Sabri Efendi Kur'an Kursu'nda eÄŸitimini tamamlayan 15 öÄŸrenci için Seyit Nizam Camisi'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi. Törene katılan Ä°stanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'i okumaktan, ezberlemekten, manasını anlamaktan gayenin Kur'anca yaÅŸamak ve ahkamıyla amel etmek olduÄŸunu söyledi.

Ä°LK GÖREV HAKKIYLA Ä°NANMAK...

Kur'an'a karşı ilk görevin, onun lafzı ve manasıyla Hazreti Muhammed'e indirilmiÅŸ bir kitab-ı kerim olduÄŸuna gönülden inanmak olduÄŸunu ifade eden Yılmaz, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Kur'an'ın, lafzı ve manasıyla Hazreti Muhammed'e indiÄŸine inanmak mümin olmanın temel ÅŸartıdır. Ä°kinci görevimiz Kur'an'ı okumak ve en azından namaz kılacak kadar ezberlemektir. Onu anlamak, onu yaÅŸamak ve onu yaÅŸatmak da Müslümanların en önemli görevlerindendir. Müslümanlar hayat kitaplarını ona verdikleri deÄŸer oranında ezberlemeye, manasını anlamaya, hayata egemen kılmaya asırlardır gayret edip bu gayede güzel insanlar yetiÅŸtirmeye mesai harcamaktadırlar. Hafızlık Kur'an'ın manasına yaklaÅŸmanın en güzel yollarından birisi ve ilk adımıdır. Temennimiz odur ki hafız kardeÅŸlerimiz bu aÅŸamadan sonra Kur'an'ı anlayıp, manasına nüfuz edip, oradan Müslümanların hayatına çözüm üretecek alim olsunlar."

HAFIZLIK ÇOK ÖNEMLÄ° BÄ°R MÜESSESE

Yılmaz, hafızlığın çok önemli olduÄŸunu vurgulayarak, eÄŸitimini tamamlayan çocukları, onları yönlendiren anne-babalarını ve onlara emek veren hocalarını ve kursları tebrik etti.

Hafızların baÅŸka alanlara kaymasını doÄŸru bulmadığını belirten Yılmaz, hafızlığın kolay elde edilen bir meziyet olmadığı için bu kiÅŸilerin baÅŸka bir iÅŸle uÄŸraÅŸmasını kayıp olarak niteledi.

Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya ise Hazreti Muhammed'in hafızlara büyük deÄŸer verdiÄŸini dile getirerek, asrı saadet döneminden örnekler verdi.

Hafızları tebrik ederek onlara tavsiyelerde bulunan Kapukaya, "Eğer hıfzınızı muhafaza ederseniz, hafızlığınızı korursanız, Peygamber Efendimizin, Allah'ın yanında değeriniz olur. Ama hafızlığınızı unutur ve onunla amel etmeyi bırakırsanız o zaman ne Resulullah'ın ne de Allah'ın yanında hatırınız olur." diye konuştu.

Programa Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu Müftüsü Mustafa Açıkalın, Haseki Abdurrahman Gürses EÄŸitim Merkezi Müdürü Osman EÄŸin, aileler ve vatandaÅŸlar katıldı.

Ä°stanbul'daki bazı selatin camilerinin imam hatipleri ve hafızlarının Kur'an-ı Kerim okuduÄŸu programın sonunda icazetlerini alan öÄŸrencilere çeÅŸitli hediyeler verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.