Sosyal Medya

Güncel

Trump: Onları Rusya ve İran için de öldürüyoruz

ABD Başkanı Trump, Suriye'de çok az sayıda IŞİD'li kaldığını ifade ederek, 'Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için IŞİD'lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz' dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Suriye'nin Münbiç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Amerikalıların aileleriyle görüÅŸmek üzere Beyaz Ev'den ayrılırken Suriye'deki son duruma iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Saldırıda ölen Amerikalıların aileleriyle görüÅŸmenin kendisi için zor bir durum olduÄŸunu belirten Trump, IŞİD'i maÄŸlup etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Görevi devraldığında Suriye'de IŞİD'in birçok yerde etkin olduÄŸunu kaydeden ve kendi yönetiminin terör örgütüne karşı ciddi bir baÅŸarı kazandığını savunan Trump, ÅŸunları söyledi:

"Peki biz kimin için IŞİD'lileri öldürüyoruz? Rusya'nın, Ä°ran'ın, Suriye'nin en kötü düÅŸmanı IŞİD. Dolayısıyla bizimle her zaman aynı fikirde olmayan insanlar için IŞİD mensuplarını öldürüyoruz. Ayrıca (IŞİD'i yenerek) Esed'e de büyük bir iyilik yaptık."

"IŞİD'i YÜZDE 99 ORANINDA YOK ETTÄ°K"

Suriye'de IŞİD'i yüzde 99 oranında yok ettiklerini öne süren Trump, son üç haftada örgüte karşı ciddi saldırılar gerçekleÅŸtirdiklerini hatırlattı.

Trump, "Rusya, Ä°ran, Suriye, Irak ve diÄŸer ülkeler için IŞİD'lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz. Bunu seçim kampanyamdan bu yana söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.