Sosyal Medya

Kürsü

Abdurrahman Dilipak: Senatör'ün Enes Kanter'i ağırlamasındaki mesaj FETÖ'ye

Abdurrahman Dilipak: Yeni Akit



ABD’li Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio terör örgütü suçlaması ile hakkında kırmızı bülten çıkarılan FETÖ firarisi Enes Kanter’i makamında ağırlamış.
 
Ha, bu arada hani artık “bitti” dedikleri, aslında kendi kurdukları, Sina’ya, Fergana’ya taşıdıkları DAEÅž militanları, Amerikan askerlerini taşıyan araçlara bombalı saldırı düzenlemiÅŸler. 3 Amerikan askeri ölmüÅŸ. O askerlerin kimliklerini merak ettim.
 
Bu arada DAEÅž hâlâ tasfiye edilmediÄŸine, eylem yapacak güce sahip olduklarına göre, ABD yönetimi Münbiç’ten, daha doÄŸrusu Fırat’ın doÄŸusundan geri çekilme, Ankara’nın güvenli bölge oluÅŸturma teklifini yeniden gözden geçirme ihtiyacı duyacaktır.
 
Ben MaraÅŸ Ä°mam - Hatipte okurken Tefsir dersine giren yaÅŸlı bir hocamız vardır. “Sandal hoca” namıyla maruf, ilim ehli bir zat idi. Bir gün ona sordular: “Hocam artık telefon denilen bir cihaz evlere verilmeye baÅŸlandı. Misal olarak, mesela Aksu nehri taÅŸsa, Nehrin öbür tarafındaki bir kızla beri tarafındaki bir erkek evlenmek için söz kesmiÅŸ iken, nikah günü, nehir taşıp, köprü yıkılsa. Aileler telefonla görüÅŸüp anlaÅŸsalar. Telefonla nikah ÅŸer’an caiz olur mu?”
 
Sandal hoca dedi ki, “Evlad, caiz olmasına caiz olur da, dikkat etsinler, telefonla evlenen, telgrafla boÅŸanır ha!”
 
Bir gün önce Trump, Türkiye’nin PYD’ye operasyon yapması halinde “Hesap soracakları”nı, “bedel ödetecekleri”ni söylüyor. Ankara’dan sert açıklamalar geliyor. Ama sabah, ErdoÄŸan Trump’ı arıyor ve her ÅŸey çözülüyor. Beyazsaray Ankara’nın taleplerini yerinde ve haklı buluyor, bundan sonra Ankara’nın talepleri doÄŸrultusunda çalışmaların sürdürüleceÄŸi açıklanıyor.
 
ABD cephesinden son dakika haberi: Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in seçim verilerinde hile yapılması için bir firmaya para ödediÄŸi bunu da Trump’ın yönlendirmesiyle yaptığı bildirildi. Bu durumda kime güveneceksiniz. Yarın ne olacak o belli mi? O da belli deÄŸil.
 
Kimse benden bu “yalancı”nın sözlerine inanmamı beklemesin. Trump’ın daha önce baÅŸka ülke liderleri ve bize karşı sözlerinde ne kadar durduÄŸu malum! “Aynı delikten iki kere ısırmayalım” derim.
 
Akif’in dediÄŸi gibi:
 
“Tükürün Ehl-i Salîb’in o hayasız yüzüne! 
 
Tükürün onların aslâ güvenilmez sözüne! 
 
Medeniyet denilen maskara mahlûku görün:
 
Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün! 
 
Hele Ä°’lanı zamanında ÅŸu mel’ul harbin,
 
“Bize Efkar-ı umumumiyesi lazım Garb’ın”; 
 
Oda ALLAH’ı bırakmakla olur herzesini,
 
Halka iman gibi telkin ile dinin sesini
 
Susturan aptalın idrakine bol bol tükürün!”
 
“Medeniyet denilen ‘Maskara Mahluk’u görün” diyen Akif’in sesine kulak vermek gerek. Akif devam ediyor: “Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün.”
 
Yukarıda sözünü ettiÄŸim Marco Rubio varsa ya, bu adam Küba kökenli bir Amerikalıymış. 
 
Hayret, Evangelist deÄŸil Katolik ve muhafazakar geçinen bir siyasetçi. Ama eÅŸi eski bir Ponpon kız. Daha doÄŸrusu “Cheerleader” dedikleri Spor kulüplerinde  Amigoluk yapan kızların lideri.. “Kürtaj karşıtı ve köktendinci” biriymiÅŸ. Hem de “Muhafazakar”. Hani bir de Kökten dinci/Radikal ve muhafazar biri olmasaydı nasıl biri olurdu aceba. 
 
Rubio’nun eÅŸi Amerikan futbolunun önemli kulüplerinden Miami Dolphins’de ponpon kız olarak çalışırken eÅŸi ile tanışmışlar. Rubio spora ve sporculara ilgisi olan bir politikacı anlaşılan. Kanter’le yakınlığı da bu “spor aÅŸkı” olabilir mi? Yoksa baÅŸka bir anlamı mı var bu buluÅŸmanın.
 
Bu Rubio denilen adam “terör hareketlerine karşı askeri yöntemleri savunan” bir “ÅŸahin” aynı zamanda. “Terör” dedikse, “Ä°slami terör” tabii ki!?
 
Rubio bir Foreign Policy’de yayınlanan bir makalesinde, “Yıllarca tekrarlayıp durduÄŸum gibi, BirleÅŸik Devletler hem Irak’ta hem de Suriye’de Ä°slami bir devlet karşıtı savaÅŸçıları eÄŸitmek ve desteklemek için daha fazla bir ÅŸeyler yapmalı.“ ÖnerdiÄŸi çözüm ise bugün Trump’ın yapmaya çalıştığı ÅŸey: Bölgede ABD’ye yakın unsurlardan oluÅŸan bir ordu kurmak!
 
Ä°ÅŸte bu adam, tam da böyle bir zamanda, Ankara-Washington hattında yumuÅŸama havalarının estiÄŸi bir zamanda Kanter gibi kırmızı bültenle aranan bir adamı kabul ediyor ve bu buluÅŸma dünya mediasına servis ediliyorsa, bunun tek bir anlamı vardır, o da “FETÖ’cülere verilen bir mesaj” olarak, “EndiÅŸe edecek bir durum yok, her ÅŸey kontrolümüz altında” ÅŸeklinde bir mesajdır.
 
Herhalde Ankara da bu geliÅŸmeleri bir kenara not etmiÅŸtir.
 
Bir Twitter mesajı ile baÅŸlayan bir kriz, bir gün sonra bir telefon görüÅŸmesi ile çözülebiliyorsa, yeni bir sosyal media mesajı ile iÅŸler geri baÅŸladığı noktaya geri dönebilir. Telefonla tatlıya baÄŸlanan iÅŸler telgrafla bozulabilir yani!
 
Lütfen dikkat. 1. Ordudaki askeri güç 2. Ordu bölgesine kaydırıldı. Geri mi çekileceÄŸiz, girecek miyiz, beklemeye devam mı edeceÄŸiz. Ne kadar bekleyeceÄŸiz. Bu durum TSK’da birtakım yeni düzenlemelere gerek duyulmasına sebeb olacak mı? Ve hele bu bölgede bekletilen askeri varlığımıza yönelik muhtemel bir saldırı karşısında ortaya çıkabilecek olumsuz bir durumun nelere sebeb olabileceÄŸini herhalde birileri daha önceden düÅŸünmüÅŸ olmalı.
 
Her hafta, hâlâ, yeni bir askeri operasyonun yapılmakta olduÄŸu bir zamanda, TSK tamamen arındırılmış, steril bir yapı deÄŸil.
 
Unutmayalım ki, BÇG kafalı ulusalcı kadroların da arkasındaki güç aynı güçtür ve gelinen noktada bunlardan bazılarının dünkü rakipleri ile uzlaÅŸmayacağını kim garanti edebilir. Ä°ÅŸte o zaman iÅŸler çok daha içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Karmaşık sorunlara kolay çözümler öne sürmek, kulaÄŸa hoÅŸ gelse de, çok fazla gerçekçi olmadığını görmek gerek.
 
Ben kulak kabartıyorum da, ABD’den gelen, Ankara’yı memnun eden bu son haberler konusunda PKK, PYD ve FETÖ hattından çok da tedirginlik ifadesi olan birtakım mesajlar almıyorum!
 
Biz BOP’da birilerini bekletmiÅŸtik ya, birileri de Münbiç önlerinde bizleri bekleterek baÅŸka bir oyun planlıyor olmasınlar sakın. Siyaset “velayet” deÄŸil, önce “vekalet”, “güven” deÄŸil, “Kontrol” müessesidir”
 
Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.