Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den sınır dışı edilmişti... Bir darbe daha

Türkiye'den sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın, Het Financieele Dagblad'daki gazetecilik görevine son verildi.



Türkiye'den sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın, çalıştığı Hollanda gazetesi Het Financieele Dagblad'daki (FD) görevine son verildi.

Gazetenin Genel Yayın YönetmenliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, Boersma'nın yapılan yoÄŸun görüÅŸmeler sonrası durumuyla ilgili yeterince net olmadığı ve gazeteye verdiÄŸi bilgilerde 3 kez ihmalkar davranması nedeniyle karşılıklı güvenin kaybolduÄŸu gerekçesiyle görevinden alındığı belirtildi.

Sahte belgeler hazırladığı bildirilmişti

Hollanda'da geçen yıl, Suriye'deki gruplardan birisi olan Nusra Cephesi mensubu olan terör zanlısının ülkede gündeme gelmesinde ve tutuklanmasında Boersma'nın gazeteye zanlı ile bir geçmiÅŸi olduÄŸunu bildirmemesinin genel yayın yönetmenliÄŸi için büyük hayal kırıklığı olduÄŸu ifade edildi.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre, Boersma'nın, Hollanda'da Nusra Cehpesi mensubu olduÄŸu için tutuklanan eski erkek arkadaşına sahte belgeler hazırladığı bildirilmiÅŸti

Haberlerde, Boersma'nın söz konusu terör zanlısı ile 2013 ve 2014 yılında Türkiye'de tanıştığı ve bu süreçte terör zanlısının Hollanda vizesi almasına yardım ettiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Hollanda Savcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Boersma'nın terörle baÄŸlantılı devam etmekte olan bir ceza soruÅŸturmasının parçası olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Gerekçe: Terör suçu deÄŸil

Açıklamada, soruÅŸturmayla ilgili çok sayıda ÅŸüphelinin araÅŸtırıldığını, Hollandalı gazeteciye yönelik ÅŸüphenin terör suçundan olmadığı ifade edilmiÅŸti.

Söz konusu ceza soruÅŸturması ile ilgili yakın bir zamanda Türk yetkililerine bazı sorular sorulduÄŸu aktarılan açıklamada, bununla birlikte Türk yetkililere bazı bilgiler de verildiÄŸi kaydedilmiÅŸti.

Hollanda Kalkınma ve Dış Ticaret Bakanı Sigrid Kaag ise Hollandalı gazetecinin sınır dışı edilmesinin ÅŸahsi bir durum olduÄŸunu, gazetecilik görevi ile ilgili olmadığını ve hukuki açıdan Türkiye ile Hollanda arasında her zaman bilgi alış veriÅŸi olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Boersma, dün muhabiri olduÄŸu Financieele Dagblad (FD) gazetesine yaptığı açıklamada, sınır dışı edilmesinin 2015 yılının yaz ayına kadar iliÅŸki yaÅŸadığı ve Nusra Cephesi mensubu olduÄŸu için geçen yıl Hollanda'da tutuklanan bir Suriyeli'den dolayı olabileceÄŸini söylemiÅŸti.

Hollanda'da geçen yıl, Suriye'deki gruplardan birisi olan Nusra Cephesi mensubu olan söz konusu terör zanlısı ve kardeÅŸi terör suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.