Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan PKK ile ortak devriye

Rusya'nın Münbiç çevresindeki bazı noktalarda terör örgütü YPG/PKK ile 'ortak devriye' yaptığı belirtildi.



Rusya, terör örgütü YPG/PKK iÅŸgalindeki Münbiç'in çevresinde bağımsız ve "ortak" devriye faaliyetlerinde bulunuyor.

AA'nın güvenilir yerel kaynaklardan edindiÄŸi bilgilere göre, Rusya, Münbiç'in çevresinde bazı noktalarda bağımsız, bazılarında ise YPG/PKK'nin kurduÄŸu sözde Bab Askeri Meclisi ile ortak devriye atıyor.

AA'nın elde ettiÄŸi görüntülerde, Rus bayraklı zırhlı araçlar kullanan ordu armalı askerlerin, ilçenin güneybatısındaki Arima beldesinin kenar mahalleleri ve çevresinde devriye faaliyeti yürüttüÄŸü görülüyor.

Rus ordusu Arima civarında ayrıca, Bab Askeri Meclisi adını kullanan YPG/PKK unsurlarıyla ortak devriye gerçekleÅŸtiriyor.

Ortak devriye faaliyetinin planlanıp yönetildiÄŸi karakoldaki toplantının görüntülerinde, iki katlı yapının çatısında sözde Bab Askeri Meclisi bayrağı dikkati çekiyor.

Görüntülerde karakolun dış duvarına asılan Rus bayrağı ile YPG ve YPJ'nin örgütsel flamaları yan yana görülüyor.

YPG/PKK, sözde Bab Askeri Meclisini, Fırat Kalkanı Harekatı'ndan hemen önce IŞİD iÅŸgalindeki Bab'ı ele geçirmek amacıyla kurmuÅŸtu. Örgüt, kendi ismini ve varlığını gizleyebilmek amacıyla böyle bir yola baÅŸvurmuÅŸtu.

HALEP TERÖRÄ°STLERÄ°N ELÄ°NDE

Rusya Savunma Bakanlığı, Münbiç çevresindeki devriye faaliyetine iliÅŸkin 10 Ocak ve 13 Ocak'ta basına yaptığı bilgilendirmede biri 48, diÄŸeri 32 kilometre uzunluÄŸunda iki hatta Rus ordusunun devriye yaptığını açıklamıştı. Bakanlık, 48 kilometrelik hattın güzergahını, Ajami, Maisra, Halid el Hicam, Deliafr, Hibret, Nafakh, MeÅŸerfet, El Buayir, Bozgöklü olarak bildirmiÅŸti. 32 kilometrelik güzergah ise Ajami, El Hutta, Mil Viran, MeÅŸerfa hattı ÅŸeklinde açıklanmıştı.

Halep'in Münbiç ilçesi, AÄŸustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın iÅŸgalinde bulunuyor.

MÜNBÄ°Ç'Ä°N GÜNEYÄ° ESED'Ä°N ELÄ°NDE

Ä°lçenin kuzey ve batısı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrol ettiÄŸi Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine komÅŸu. Münbiç'in güneyi ve güneybatısı ise BeÅŸÅŸar Esed rejimi güçlerinin hakimiyetinde.

ABD, ilçenin IŞİD'ten temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceÄŸi sözünü vermiÅŸti. Washington yönetimi taahhüdünü yerine getirmezken Türkiye ve ABD, 2018'in haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaÅŸmıştı. Ä°ki ülke, 1 Kasım 2018'de Münbiç'te ortak devriye faaliyetlerine baÅŸlamıştı. 10. ortak devriye, 5 Ocak'ta yapılmıştı. Ancak ABD'nin oyalamaları nedeniyle yol haritası halen tamamlanamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.