Sosyal Medya

Güncel

'HDP'li isim ortak aday olacak mı?' sorusuna Kılıçdaroğlu'ndan cevap

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'HDP'li Celal Doğan, Gaziantep'ten ortak aday olacak mı?' sorusuna 'Bu konu net değil' yanıtını verdi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, internet gazetecileriyle bir araya gelerek, gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı.

HDP'li eski Milletvekili Celal DoÄŸan'ın CHP ve Ä°YÄ° Partinin Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı olacağı iddalarını da deÄŸerlendiren KılıçdaroÄŸlu, "Bu konu net deÄŸil." dedi.

İZMİR BELİRSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

CHP Lideri, Ä°zmir adayının henüz belirlenmesine iliÅŸkin ise "Sayın KocaoÄŸlu dün geldi, görüÅŸmek istedi. Tekrar aday olmak istediÄŸini söyledi ben de 'Aday adayı olabilirsiniz, sorun yok' dedim. Neden olmak istediÄŸini ifade etti. TeÅŸekkür ettik, ayrıldı. Bir açıklama yapacağını söyledi. 'Tabi, yapabilirsiniz' dedik." dedi.

KocaoÄŸlu'nun baÅŸarılı bir belediye baÅŸkanlığı yaptığını söyleyen KılıçdaroÄŸlu, "Herhangi bir ÅŸaibeye bulaÅŸmadı, belediyeyi iyi yönetti, bütün devlet baskısına raÄŸmen iyi yönetti, sonra aday olmayacağını söyledi, 3 dönem adaylık yaptığını ifade etmiÅŸti. Bu kez tekrar aday olacağını söyledi." dedi.

KılıçdaroÄŸlu, Ä°zmir adayının neden açıklanmadığı sorusunu ise ÅŸöyle yanıtladı:

"Ama takdir edersiniz ki Ä°YÄ° Parti ile görüÅŸme var. Bu doÄŸal olarak iki parti açısından da gecikmelere neden oluyor. Onlar da biz de tabanlarımıza soruyoruz, ek anket ihtiyacı doÄŸuyor. Bu çerçevede deÄŸerlendirmek lazım. 10-15 gün içerisinde bunu bitireceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.