Sosyal Medya

CHP'nin karşı çıktığı 'Haydi çocuklar camiye' etkinliği başlıyor...

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatılan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "Haydi Çocuklar Camiye" etkinliğinden rahatsız olan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, namaz ve camiye olan tahammülsüzlüğünü gözler önüne sermişti. Çocuklara namaz ve cami sevgisinin aşılanması için 21 Ocak'ta başlayacak etkinlik ile camiler cıvıl olacak.



 

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından baÅŸlatılan "Haydi Çocuklar Camiye" etkinliÄŸi ile çocuklar camiye koÅŸacak.

Milli EÄŸitim Bakanlığının onayı ile baÅŸlatılan ve büyük takdir gören etkinlik ile camilerde çocuk sesi yankılanacak. 

Her yaÅŸtan Müslümanın takdirini kazanan etkinlik kapsamında, çocuklar camide ibadetin önemini kavrayacak, camiler çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl olacak. 

Televizyon, bilgisayar, telefon gibi elektronik aletlere çok fazla zaman ayrılan günümüzde, etkinlik ile çocuklara cami sevgisinin aşılanması amaçlanıyor.

CHP milletvekili Başevirgen, etkinliği hedef almıştı

 

EtkinliÄŸi yakışıksız sözlerle hedef alan CHP Manisa Milletvekili Bekir BaÅŸevirgen, çocukların namaz ve camiye alışmasından duyduÄŸu rahatsızlığı dile getirmiÅŸti.

Ä°slamın emirlerine tahamülsüzlüÄŸünü gözler önüne seren sözleriyle CHP'nin gerçek yüzünü ortaya koyan BaÅŸevirgen, TBMM'de yaptığı konuÅŸmayı sosyal medya hesabından da paylaÅŸmıştı. 

BaÅŸevirgen TBMM'de yaptığı konuÅŸmada, “Milli EÄŸitim Bakanlığı onayı ile Server Gençlik ve Spor Kulübünü tarafından baÅŸlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliÄŸi 6-13 yaÅŸ aralığındaki çocuklarla gerçekleÅŸtirilecek. Bu projenin, bu kadar küçük yaÅŸtaki çocuklarımıza nasıl bir fayda saÄŸlayacağı düÅŸünülmektedir?” ifadelerini kullanmıştı.

Etkinlik 11 gün sürecek

 

21 Ocak 2019 Pazartesi günü sabah namazı ile baÅŸlayacak olan etkinlik, 31 Ocak 2019 PerÅŸembe günü yatsı namazı ile sona erecek.

Toplamda 11 gün sürecek olan projede 6-13 yaÅŸ arası çocuklar 3 farklı kategoride yarışacak. Çocuklar her namaz vaktinde camide cemaatle namaz kılarak kendi kategorilerindeki sureleri ezberleyerek puan kazanacak. Proje sonunda en çok puan kazanan ilk 3 kiÅŸiye ödül verilecek. 

Ödüller, illerde proje ortağı olan dernekler tarafından belirlenecek ve duyurulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.